Gråt hår hos børn

Gråt hår hos børn

Selvom det meste af tiden er gråt hår et symbol på aldring, kan der til tider ses græshår hos unge, selv børn. Hvis dit barn udviser grå hår, er der flere mulige årsager til denne underlige udvikling.

Hvorfor Hair Grays

Håret begynder at blive gråt, når melanocytterne, cellerne i hver hårfollikel til bestemmelse af hårfarve vokser inaktive. Denne proces er en normal del af moden voksenalder, men kan ses hos børn i sjældne tilfælde.

Arv

For tidlig graying af hår (også kendt som canities) er mest almindeligt forbundet med genetisk arv. Hvis dit barn udviser dette træk, er chancerne for en anden i din familie også for tidligt gråt hår.

Vitaminmangel

En anden mulig årsag til denne tilstand er mangel på vitamin B12. Dette kan ske ved at spise en meget streng vegansk kost eller fra utilstrækkelig absorption af vitamin B12 forårsaget af operation eller visse sygdomme.

lidelser

Graviditet i barndommen kan være et symptom på et af få lidelser. Blandt disse er adskillige lidelser i skjoldbruskkirtlen, herunder hyperthyroidisme, lidelser vedrørende hudpigmentering, især vitiligo og Vogt-Koyanagi syndrom, resultatet af en virus.

Hårfarvestoffer

For tidlig gråt hår kan nemt maskeres ved hjælp af visse farvestoffer. Vegetabilske farvestoffer er et sikrere alternativ til kemiske farvestoffer, som kan have forbindelser til hudkræft.

Del:
Kommentarer