Giftige edderkopper i Ontario

Giftige edderkopper i Ontario

Selv om de fleste edderkopper injicerer gift i deres bytte, er få mennesker skadelige for mennesker. Ontario er hjemsted for den meget giftige sorte enke spider. Den mere almindeligt forekommende gule sekspindel er langt mindre giftig, og brune spidskytter, der ikke er indfødte i Ontario, må kun ses i ekstremt sjældne tilfælde.

Sort enke

Den kvindelige sorte enke er giftig, og edderkoppen er kendt for en rød timeglasmærkning på undersiden af ​​sin skinnende sorte abdomen. Fem forskellige arter af sort enke beboer Nordamerika, herunder Ontario.

Sorte enker lever under faldne træer eller under sten. De kan også lide at bo i afsondret områder som skure, garager, kældre og krybningsrum. Brændebunke er et fælles hjem, og folk, der er bidt af sorte enker, rapporterer ofte, at de flyttede brænde, da bitten skete.

En Oakville-kvinde blev indlagt af en sort enkebid i 2009. Hun var blevet bidt i løbet af havearbejde og fik næsten øjeblikkelig sløret syn, følelsesløshed og kraftig svedtendens. Svarte enker injicerer et neurotoksin, der påvirker nervesystemet. Andre symptomer kan omfatte feber, forhøjet blodtryk og svimmelhed. Mindre end en procent af sorte enkebid er dødelig.

Edderkoppen ses sjældent i Ontario, og kun to andre rapporterede observationer fandt sted i 2009, en i Mississauga og en i Bolton. Selv i løbet af de sidste årtier var rapporter fra edderkoppen sjældne og forekom i London, Barrie, Bruce Peninsula og i Georgian Bay Islands.

Yellow Sac

Den gule sac spider habitat er hovedsagelig den nordøstlige USA, men det er også blevet rapporteret i Toronto og den sydlige del af Ontario. Det er en blege halmfarve med mørkere fangs. Inde i hjemmet ligger det ofte og befinder sig i cocoon-lignende baner, der kigger efter insekter om natten. Udenfor findes den i nærheden af ​​dæk og porches. Denne edderkop har et års levetid i Ontario, hvor vinteren er inde i hjemmet.

Den gule sacs bid er undertiden forvekslet med den brune recluse, men der er sjældent nogen nekrose, og symptomerne er ikke så alvorlige.

Brown Recluse

Den brune recluse har en violinformet markering pĂĄ thoraxen, hvilket giver anledning til denne edderkoppes kaldenavn, fiddleback.

Denne edderkop er ikke vant til Ontarios klima og kan kun findes efter utilsigtet rejse på varer afsendt fra den midterste vestlige og sydlige USA. I 2007 rapporterede en mand fra Caesarea en edderkoppebid med ledsagende feber, ekstrem hævelse og en læsion, der er i overensstemmelse med symptomerne på en brun recluse bid, men edderkoppen blev ikke positivt identificeret. Han blev bidt efter håndtering af frugt.

Nekrose fra edderkoppens ødelæggende gift er en almindelig reaktion på en brun recluse bid. Typisk er en sting efterfulgt af intens smerte og en blister, der udvider til størrelsen af ​​en sølv dollar. Et ulceret øm er efterladt, som kan tage seks til otte uger at helbrede.

Del:
Kommentarer