Gabapentin & Smerte

Gabapentin & Smerte

Gabapentin er det generiske navn for det populære lægemiddel, Neurontin. Gabapentin bruges til en række forskellige ting, herunder neurologiske lidelser og symptomer, stemmestabilisering og smertelindring. Gabapentin tolereres typisk godt af de fleste mennesker, der tager det, og har vist sig at være ekstremt effektive af mange, der tager det. Dem, der bruger det til neuropatisk smerte, har fundet det til et nyttigt alternativ til kortisoninjektioner.

Anvendelse

Gabapentin er en anti-epileptisk eller antikonvulsiv medicin, der påvirker nervesystemet. Gabapentin virker på nerver og kemikalier i kroppen, som er ansvarlige for visse typer smerter og anfald. Gabapentin er også blevet brugt til at stabilisere humør for visse psykiske lidelser, selv om det ikke er officielt godkendt til den specifikke brug. Dette blev opdaget på grund af en positiv bivirkning i modsætning til et oprindeligt formål for selve lægemidlet.

Smertelindring

Når gabapentin er ordineret til smertelindring, bruges det mest til nervesmerter. Fordi gabapentin virker direkte med nervesystemet, er det et beroligende eller døde middel til nerverne, der forårsager smerten. Dette lægemiddel virker som barriere for nerverne, og dermed bliver smerten mindre, når nerverne ikke brænder så meget. Gabapentin er ofte ordineret til dem, der har tilbage skader eller disk problemer, som ofte disse årsag smerter skyde ned benene. En anden almindelig type smertelindring fundet med gabapentin er nervesmerter forbundet med herpes og helvedesild.

Bivirkninger

Gabapentin et lægemiddel, der kommer med forskellige bivirkninger, fra meget mild til svær. Almindelige bivirkninger omfatter hovedpine, sløret syn, svimmelhed, døsighed eller ekstrem træthed. Nogle mennesker kan også opleve tør mund, næsestop, kvalme og opkastning eller mild udslæt. Alvorlige symptomer omfatter ting som forhøjet anfald, hævelse, rysten, hurtig øjenbevægelse, forvirring, kulderystelser, høj feber og vejrtrækningsbesvær. Gabapentin kan have en drastisk indvirkning på dit humør, og i nogle tilfælde oplevede patienter depression og angst eller andre symptomer, der forekommer som humørsygdomme. Alle bivirkninger skal rapporteres til din læge, hvor de to af dig kan afgøre, om bivirkningerne kan overses eller hvis du skal tage af med medicinen.

Overdosis

Overdosering er ikke uhørt med denne medicin, da lægerne normalt i løbet af forsøgsfasen med dosering øger dosen hurtigt, og kroppen kan overvældes med tilstrømningen af ​​medicinen, først og fremmest. Selvom dette skal overvåges nøje, indser nogle mennesker ikke, når deres doser er for høje, og en overdosis kan resultere. Hvis du mener at du eller en anden har overdoseret med gabapentin, skal du straks søge akut lægehjælp. Symptomer kan omfatte ekstremt sløret syn, ekstrem døsighed, talevanskeligheder som slørende ord og manglende evne til at fuldføre en sætning.

Advarsler

Det er vigtigt at følge din læge anvisninger, når du tager denne medicin. Hvis du bruger dette som et antiepileptisk lægemiddel, bør du ikke stoppe med at tage det uden først at høre din læge, selvom du føler dig bedre. Tilbagetrækningssymptomer fra gabapentin kan være skadelige for din krop eller psykisk velvære. En alvorlig, men relativt usædvanlig, bivirkning af gabapentin er selvmordstanker og forsøg på selvskader. I maj 2009 udstedte den amerikanske fødevare- og lægemiddeladministration en advarsel om anti-epileptiske lægemidler for deres farer ved selvskader, selvmordstanker og selvmordsforsøg, advarselspatienter og deres læger at holde øje med ændringer i den mentale adfærd, når de tager gabapentin.

Del:
Kommentarer