Freestyle Vs. Folkstyle wrestling

Freestyle Vs. Folkstyle wrestling

Wrestling giver fitness, konkurrence og selvforsvar teknikker til drenge og piger og mænd og kvinder i alle aldre. Siden 1904 har hver moderne olympiske konkurrence udvist brydning, men ifølge International Federation of Associated Wrestling Styles er brydningsporten lige så langt tilbage som 5.000 år siden med de gamle sumerere. To fælles brydning stilarter er freestyle og folkestyle, som indeholder nogle ligheder og en forskel i objektiv.

Folkstyle

I folkestyle wrestling er målet at pinke skuldrene på en modstander til måtten og holde dem nede i mindst to sekunder. Denne pin - også kendt som et "fald" - slutter en kamp. Hvis hverken wrestler er i stand til at udføre en pin, afgøres vinderen ved hjælp af et punktsystem, hvor der er fem måder at score: reversering, flugt, takedown, near-fall og en straf. En vending forekommer, når en wrestler på bunden genvinder kontrollen af ​​en modstander gennem en rulle, skifte eller hip-kast.

En flugt opstår, når en wrestler, der styres på ryggen, kommer ud i en stående eller siddende stilling. En takedown er et træk, hvor en wrestler tager sin modstander ned til måtten ved hjælp af teknikker som bodylocks og double-leg sweeps. Nærfald forekommer, når en wrestler holder begge skuldre i en modstander inden for 4 tommer af måtten eller styrer en skulder, mens den anden skulder er i en 45 graders vinkel mod måtten. En straf uddeles når en wrestler begår en overtrædelse af reglerne. Folkstyle bruges ofte i gymnasiet og kollegier.

Freestyle

Freestyle wrestling har nogle af de samme grundlæggende træk og holder som folkestyle wrestling, men det er ikke fokuseret på kontrol af en modstander. I freestyle, hvis ingen wrestler har scoret i en periode på 15 sekunder, vil dommeren bringe dem til deres fødder. Dette sker typisk, hvis en wrestler, der styres fra toppen af ​​hendes modstander, bruger stallingstaktik i stedet for at forsøge aktivt at flygte fra bunden. Formålet med freestyle wrestling er at score point ved hjælp af hele din krop. Der er ingen vægt på at fastgøre din modstanderens skulder på måtten i to sekunder, og fordi meget af handlingen opstår, er freestyle mere actionfyldt og spændende end folkestyle, som har en meget mere jord handling på grund af dens vægt på stifter, dominans og kontrol. Freestyle wrestling bruges ofte i internationale konkurrencer.

påklædning

Konkurrencedygtige freestyle og folkestyle wrestlers er forpligtet til at bære en ensartet uniform, kendt som en singlet, der er enten rød eller blå, og regulering, ankel-længde sko. Singlet er formformet til at passe til en bryderens krop og give ham fri bevægelighed. Folkstyle wrestling kræver, at konkurrenterne bærer hovedbeklædning for at beskytte hovedet og ørerne. I freestyle wrestling er hovedbeklædning dog valgfri. Brydere i begge stilarter har lov til at bære knæpuder.

Tændstikker

Freestyle wrestling kampe spænder normalt en eller to perioder afhængigt af konkurrenternes alder. Generelt konkurrerer yngre freestyle wrestlere over to perioder, der hver 90 sekunder, og ældre konkurrenter kæmper for en periode, der spænder over fem minutter. Folkstyle matcher de sidste tre perioder, der varierer i længden fra et til tre minutter afhængigt af konkurrenternes alder og de specifikke regler for turneringen, der holdes. Startpositionen i freestyle er den neutrale position, hvor begge brydere står overfor hinanden. I folkestyle er startpositionen enten neutral eller dommerens stilling, hvor en bryder er på knæ, og den anden står bag ham i en kontrolposition. Den første periode med en folkestyle kamp starter i neutral position, og så kan wrestlers vælge dommerens position i hver af de næste to perioder.

Del:
Kommentarer