Forvirring og slutning af COPD

Forvirring og slutning af COPD

De sene stadier af COPD bliver tydelige ved begyndelsen af ​​symptomer som åndedrætsbesvær, hurtig puls, mental forvirring og lavt iltindhold. Mens COPD er terminal, lidt hvis nogen palliativ pleje ydes dem.

Identifikation

KOL, eller kronisk obstruktiv lungesygdom, er den fjerde førende dødsårsag i USA. KOL er en progressiv sygdom, der skader lungerne og forringer vejret. Den fysiske skade forårsaget af KOL er irreversibel, der påvirker enten luftvejen eller luftsækkene i lungerne, kendt som alveoler. Diagnoser består af en af ​​to mulige tilstande: emfysem og kronisk obstruktiv bronkitis.

Oxygen Desaturation and Confusion

Lavt indhold af ilt i blodet og dets virkninger på hjernen resulterer i forvirring og desorientering i forbindelse med KOL. En dyb forbindelse mellem ilt desaturering og kognitiv svækkelse eksisterer ifølge en fælles undersøgelse af forskere fra University of Washington, Veterans Affairs Medical Center og University of Texas Southwestern Medical Center. Undersøgelsen viste, at ilt desaturering - som følge af nedsat COPD - specielt hæmmer cholin i hjernens frontal lobe. Fordi cholin er et vigtigt næringsstof og nøgle til funktionen og udviklingen af ​​centralnervesystemet, kan denne desaturering føre til hjerneskade.

Betydning

Diagnose af COPD opstår normalt som sygdommen forløber, og kroppens forringelse er tydelig. I USA er 12 millioner mennesker i øjeblikket diagnosticeret med KOL, og ca. 12 millioner flere personer er udiagnostiserede. Tidlig symptom manifestation omfatter "rygerens hoste" (en hoste producerer store mængder slim), hvæsen og tæthed i brystet. Da diagnosen normalt opstår under de senere stadier af sygdommen, er de fleste af de diagnosticerede imidlertid seniorer. Disse personer finder normalt, at de har svært ved at trække vejret under enkle opgaver som f.eks. Gå eller rutinearbejde, i det omfang de ikke længere er i stand til at passe sig selv.

Progression

Sygdomme som forkølelse, influenza eller lungeinfektion kan hurtigt forringe patientens tilstand. Efterhånden som luftvejsforringelsen skrider frem, vil COPD patienten blive henvist af sin plejeperson til en pulmonologist for specialiseret pleje. Den terminale fase af COPD går ofte uden diagnosticering af praktiserende læger, og som følge heraf tilbydes ufuldstændig hospicebehandling i dette stadium.

Behandling

Da skaden på lungerne forværres, så gør symptomerne. At stoppe med at ryge og undgå støv og kemisk indånding øger sygdommens normalt langsommelige udvikling. Intermediære behandlinger som inhalationsmidler, influenzaskud og lungebetændelsesvacciner vil forsinke udviklingen af ​​COPD-symptomer. Alvorlig KOL kræver ofte, at patienten baserer sig på iltbehandling for at udføre aktiviteter, søvn og forlængelse af livet. Kirurgi som behandlingsmulighed er kun gavnlig i sjældne tilfælde. Lungtransplantationer, bullektomier og lungevolumenreduktionskirurgi udføres normalt på COPD-patienter, hvis symptomer ligner emfysem.

Del:
Kommentarer