Første tegn på nyreproblemer

Første tegn på nyreproblemer

Nyresygdom er en almindelig forekomst hos ældre mennesker, hvoraf mange oplever en generel nedbrydning af orgelfunktionen. Nyresygdom kan skyldes infektion, parasitter, kræft, amyloidose, inflammation, autoimmun sygdom, traume, reaktion på toksiner eller en medfødt lidelse. For at sygdommen skal behandles ordentligt, er det vigtigt at genkende de tidlige tegn på nyresygdom og se en læge til behandling.

Vand og vandladning

Et af de første tegn på en nyreproblemer er øget tørst ledsaget af øget vandladning. Nyrerne tjener som filtre til kroppen, rengøring af toksiner ud af blodet og sende dem til urinvejen; funktionsnedsættelse nyrer forårsager toksiner at forblive i blodbanen. Kroppen forsøger at modvirke dette ved at oversvømme sig med vand for at "vaske ud" toksinerne. Øget vandindtag resulterer i øget vandladning.

Blod i urinen

Blod i urinen betyder, at nyrerne virker dårligt. Nyrerne fører direkte til urinvejen, så skader på nyrerne opstår først via urinen. Blodet kan skyldes kræft, parasitter, traumer, en ruptur eller simpel degenerering af nyrerne. Hvis du bemærker blod i urinen, skal du straks søge behandling.

Træthed og depression

Da nyrerne holder op med at gøre deres arbejde, bliver kroppen oversvømmet med toksiner. Dette fører naturligvis til mangel på energi og udholdenhed. Nyrerne er også ansvarlige for frigivelse af erythropoietin, som signalerer kroppen for at producere røde blodlegemer. Når nyrerne holder op med at frigive erythropoietin, og der skabes færre røde blodlegemer, begrænser det kroppens evne til at transportere ilt fra lungerne til kroppen, hvilket resulterer i depression og energiforringelse.

hævelse

Mennesker, der oplever nyrefejl, bemærker overdrevne hævelser, ikke kun i nyrerne, men også i deres ekstremiteter. Væske, der skal passere gennem nyrerne i filtreringsprocessen akkumuleres i stedet og fører til forstørrede og ømme nyrer. Den ekstra væske akkumuleres også i hænder, håndled, ankler, fødder og ben.

Del:
Kommentarer