Forskellene mellem tænger og hemostater

Forskellene mellem tænger og hemostater

Læger har brug for mange værktøjer til at udføre deres job, og det gælder især kirurger. For at fuldføre en operation har en læge mange andre instrumenter, som regel mere end en. To vigtige værktøjer er tang og hæmostater. Uden dem kunne mange kirurgiske procedurer ikke finde sted.

Tang

Tænger kan enten være pincetlignende redskaber eller værktøjer, der ligner en saks. Tænger, der ligner pincett, er klæbet i midten for at få tipsene til at mødes for at forstå objekter. Andre pincet drejer som saks, men har en låseknip på indersiden af ​​håndtagene, der får tangen til at låse. Nogle tang har glatte spidser, og andre har ridsede tip, der skaber et stramt greb. Tænger kan komme i mange forskellige størrelser med forskellige tip. De er normalt lavet af en rustfrit stållegering, selv om plastikpinde undertiden kan bruges. Hver type har en specifik funktion til at hjælpe kirurger på alle områder af menneskekroppen.

Forcep Anvendelser

Tænger kan bruges til at røre steril bandage, når en læge ikke kan røre ved det. Tænger kan også holde på små stykker væv under operationer eller i områder, hvor fingrene ikke kan nå eller passe. Specialiserede tænger hjælper med vaginal levering af spædbørn. Tarmpincer har et meget langt og smalt spids. Det var designet til at forhindre skader på tarmene, mens de blokerede af tarmene. En anden type var designet til at holde organer som blæren.

hemostat

En hæmostat er i det væsentlige en type pincet. Den er bygget ligner et par saks, undtagen det skærer ikke. Hemostat har også låsefunktionen på andre tang. De kan have lige tip eller buede. En forskel er, at tippet kan være betydeligt mindre end tangen. Dette kaldes en myghemostat. En karmalt hæmostat har en ret tip, men har en hård overflade til at gribe visse væv. Alle hæmostater er lavet af de samme materialer som andre tang. Som tænger tjener hæmostatens type en individuel funktion.

Funktionen af ​​hemostat

Den primære anvendelse af en hæmostat er at klemme og holde fast på blodkar. Det er vigtigt at blokere blodkar under operationen, så patienten ikke bløder til døden. Faktisk er begyndelsen af ​​ordet, hemo, et latinske præfiksord, der betyder blod. Der er mange typer hæmostater, som håndterer alle de forskellige typer blodkar i kroppen.

Del:
Kommentarer