Forskellen mellem racquetball og tennis

Forskellen mellem racquetball og tennis

På trods af de åbenlyse ligheder mellem racquetball og tennis er der mange forskelle i sporten. Det mest bemærkelsesværdige er det faktum at i racquetball spillet spilles i et lukket rum og at begge spillere ramte bolden mod den samme væg, i modsætning til i tennis, hvor spillerne ramte bolden frem og tilbage direkte til hinanden. De to sportsgrene har meget til fælles, men små variationer i de to gør begge spil unikke.

Historie

Rødderne af tennis kan spores tilbage tusinder af år. Det begyndte som et simpelt spil spillet uden rackets, bolden blev ramt frem og tilbage ved hjælp af hånden. Det udviklede sig langsomt til at omfatte garn, rackets, linjer og et progressivt sæt regler. I det væsentlige har tennis født alle de racket-spil, vi kender i dag, som squash, bordtennis og selvfølgelig racquetball. Racquetball siges at have stammer fra koreansk krigen (1950-53), da en mand ved navn Joe Sebek tænkte på den originale teknologi og æstetik i spillet som et middel til at kunne spille en racket sport i betydeligt strammere kvartaler.

Domstole

En tennisbane kan være enten indendørs eller udendørs, hvor spilleoverfladen er lavet af ler, græs eller cement. Rettens dimensioner er 78 fod ved 39 fod, og der er et net, som strækker sig over hele bredden af ​​retten og står ca. 3 meter højt. Enhver bold, der er ramt og lander uden for retten, anses for at være uden for grænserne, og et punkt er indrømmet. En racquetballbane har fire 20 fods høje vægge, som alle er en del af spillet. Retten er typisk 40 fod lang med 20 fod bred. Bolden serveres mod den modsatte mur og enhver overflade, som den kan hoppe ud af, betragtes som lovlig og træder i kraft.

Rackets

Begge sportsgrene bruger en lignende racket med hoved, ansigt, håndtag og røv. I tennis er racketerne betydeligt større, ofte omkring 28 inches fra ende til ende. I modsætning hertil dikterer officielle USRA-regler, at en racquetball-racket ikke kan være længere end 22 inches. I begge sportsgrene er den moderne racket oftest lavet af en grafitramme, et gummihåndtag, og strengnetet, som strækker sig over ansigtet, er som regel en syntetisk nylon.

Gummi bolde

Tennis og racquetball bruger begge en hul bold. En tennisbold er lavet af gummi og er dækket af en fuzzy uld. Disse er typisk fluorescerende gule i farve og 2,7 inches i diameter. Racquetballs er også lavet af hoppegummi, men er mindre (2,25 inches i diameter) og er ikke dækket af nogen form for uld eller nylon. De spænder i farver, men de mest almindelige er blå.

scoring

Racquetball scoring er forholdsvis simpelt. En spiller kan kun score på serveren, og hver succes er et point. Kampe spilles bedst af tre sæt, de første to er de første til at nå 15 point og den sidste er den første til at nå elleve. I tennis kan begge spillere score uanset hvem der tjener, en enkelt succes er værd at 15 point. Den første til at nå 60 point vinder spillet. En spiller skal vinde seks spil for at tage sætet og tre sæt (to for kvinder) for at vinde kampen.

Del:
Kommentarer