Forskellen mellem praksis og træning

Forskellen mellem praksis og træning

"Practice" og "training" er udtryk, der undertiden bruges omveksling, og selvom der er ligheder, er der også forskelle. På mange områder, såsom sport og medicin, træning og praksis involverer forskellige opgaver, såsom anvendelse. "Træning" er at lære at gøre noget, og "praksis" er at anvende hvad du har lært til et bestemt interesseområde.

Læring gennem klasser

En af forskellene mellem træning og praksis kan indebære at tage undervisning. Hvis du for eksempel arbejder på et kontor, kan du bruge computerprogrammer som Microsoft Excel eller PowerPoint. Uddannelse indebærer at tage klasser for at lære at bruge disse programmer, og selvom du måske får mulighed for at øve det, du har lært i klassen, er målet med en klasse at træne nogen om, hvordan du bruger det. Praksis er højst sandsynligt udført uden for klassen på din egen tid for at anvende hvad du lærte.

Et eksempel

Når det kommer til fitness, ansætter nogle gange en personlig træner for at lære at udøve det rigtige og få det maksimale udbytte af hver øvelse. En træner viser dig, hvordan du udfører handlingerne og vejleder dig, når du selv gør det. Øvelsen gør øvelserne alene, når du ved hvordan man gør dem rigtigt. Øvelsen gentager også typisk en handling med det formål at blive bedre til noget.

Brug af en teknik

Hvis man lærer en bestemt færdighed indebærer en bestemt teknik, træner man ved at lære den teknik. Det fokuserer på hvordan man gør noget ordentligt og sørger for at du kan gøre det på den rigtige måde. Øvelse er at forbedre teknikken.

Tid

En anden forskel mellem praksis og træning er den tid, der er involveret. At lære at gøre noget tager normalt mindre tid end at forbedre sig på noget. For eksempel kan du tilbringe en time med en træner eller i en klasse, der lærer en bestemt færdighed, og inden for den time lærer du hvordan man gør det. At få det godt kan kræve et par timer eller gøre det hver dag. Et andet eksempel på træning ville tage en en times klaver lektion om ugen. Øvelse kan derimod ske i en time hver dag.

Del:
Kommentarer