Forskellen mellem porcelæn tænder og akryl tænder

Forskellen mellem porcelæn tænder og akryl tænder

Facing tand tab kan være en følelsesmæssig og vanskelig proces. Men et godt par af tandproteser kan se og fungere ligesom naturlige tænder. Tandpleje kan hjælpe dig med at tygge bedre, tale bedre og forbedre dit selvværd. De kan være lavet af mange materialer, det mest almindelige er porcelæn eller plastik (akryl). En række faktorer vil påvirke hvilket materiale der vil fungere bedst for dig, herunder udseende, holdbarhed og komfort.

Koste

Omkostningerne ved rekonstruktiv tandpleje kan stige hurtigt, så prisen er altid en vigtig faktor at overveje. Til alle formål og formål er der ingen store forskelle i omkostningerne mellem akryl og porcelæn tænder. Så stole på andre faktorer som komfort, udseende og holdbarhed at veje mere på din beslutning.

Æstetik

Nogle mennesker tror, ​​at porcelæn gør smukkere tænder end akryl, men i virkeligheden er akryl tænder næsten ikke skelneligt fra porcelæn. Selvom æstetisk er der meget lille forskel mellem de to, stiller porslin stadig standarden for udseende i henhold til DentureHelp. Vær sikker på at enten kan give dig det naturlige og sunde udseende.

Holdbarhed

Porcelæn er et hårdere materiale end akryl. Af denne grund har porcelæn tendens til at være mere slidstærk end akryl. Det betyder, at de måske skal udskiftes sjældnere. Imidlertid kan porselentænder også chip og knække lettere end plastik. Så hvis du vælger porcelænstænder, skal du sørge for at rengøre dem over noget blødt eller stødabsorberende for at forhindre, at de bliver brudt ved et uheld. Hårdheden i porslindetænder kan også være et problem, hvis du har mange naturlige tænder, da porcelænet kan gnide imod dem og bære dem væk.

Komfort

Dentures skal være behagelige såvel som funktionelle. Fordi porcelænstænder er mere slidstyrke, kan tandprotesbetjeningen ændre sig sjældnere, end det ville med akryl tænder. Men porcelænstænder overfører også mere af bittens kraft til de omkringliggende kæbeben end akryl tænder gør. Så hvis man vælger porcelænstænder, er det nødvendigt at få den tilpasning kontrolleret regelmæssigt. Akryl tænder kan være mere behageligt for dem med knogletab, fordi de overfører mindre kraft. De er også mindre tilbøjelige til at klikke, når de taler eller tygger.

Del:
Kommentarer