Forskellen mellem et EKG og et Ekkokardiogram

Forskellen mellem et EKG og et Ekkokardiogram

Læger bruger både elektrokardiografi og ekkokardiografi til at undersøge hjertet og diagnosticere hjerteproblemer. Begge er smertefrie, ikke-kirurgiske procedurer. Forskellen er i, hvad de måler: Elektrokardiografi eller EKG, detekterer elektriske impulser i hjertet og producerer en realtidsregistrering af denne aktivitet. Et ekkokardiogram bruger ultralyd til at konstruere et visuelt billede af hjertet.

EKG

I et EKG ligger du på ryggen, da 12 elektroder er fastgjort til brystets, overarms og bens hud. Disse elektroder registrerer dit hjertes elektriske aktivitet og giver oplysninger til en maskine, der kortlægger signalerne på en papirrulle eller en skærm. (Hvis du nogensinde har set et medicinsk show, hvor læger og sygeplejersker står omkring og ser spiky heartbeat pulser på en skærm, hvad de ser på er en EKG.)

Ekkokardiografi

I et ekkokardiogram ligger du på ryggen eller venstre side, da en tekniker driver en enhed kaldet en transducer - almindeligvis omtalt som en "stav" - over brystet. Transduceren udsender ultralydbølger ind i brystet. En ultralydsmaskine registrerer så, hvordan disse bølger ekko, eller hopper tilbage til transduceren, og bruger oplysningerne til at opbygge et billede af dit hjerte. (Dette er den samme proces, der anvendes på gravide for at få et billede af fosteret i utero.) For at få et bedre billede, kan teknikeren injicere et specielt farvestof i blodbanen.

forholdet

Ekkokardiogrammer ledsages normalt af en EKG. Når man læser EKG-grafen, mens man ser på hjertet i aktion, får lægerne et fuldt billede af, hvad der sker i hjertet.

Anvendelser

Disse tests fortæller læger forskellige ting. En EKG kan måle hvor hurtigt, stærkt og støt hjertet slår. Papirgrafikken af ​​signalerne gør det lettere at identificere uregelmæssigheder i hjerteslag end blot at lytte til hjerteslag gennem et stetoskop. Ekkokardiogrammet fokuserer på strukturelle problemer: hjerteets størrelse og form, hvor godt kamrene og ventilerne virker, og tilstedeværelsen af ​​blodpropper, tumorer, væskeopbygning og andre farer. Brugt i sammenhæng kan disse tests hjælpe med at identificere medfødte defekter, hjertesygdomme og selv tegn på et tidligere uopdaget hjerteanfald.

Stresstest

Disse tests udføres normalt, mens patienten ligger stille, men nogle problemer kan kun opdages, når hjertet arbejder hårdt. En "stress test" er en type EKG, der måler hjerteaktivitet, mens patienten træner kraftigt, som på en tredemølle. Et "stresseko" kan udføres på samme tid. I en kombinationsstresstest er patienten tilsluttet EKG og har et ekkokardiogram mens han hviler. Du træner derefter, og når din hjertefrekvens er forhøjet, har du et andet ekko. Læger kan sammenligne før og efter billeder.

Del:
Kommentarer