Forskelle mellem vandrere og rullere

Forskelle mellem vandrere og rullere

Vandrere og rullestole er udstyr, der bruges til at hjÌlpe folk med mobilitetsproblemer eller tilskadekomne, der gennemgür rehabilitering. De er ikke ens, og der er forskellige forskelle mellem de to. En walker er typisk bygget med aluminiumstøtter og har ikke hjul. Brugeren skal løfte walkeren, nür han bevÌger sig fremad. Det løftes fremad og derefter ned igen med hvert trin brugeren tager. Et ruller er en rullende gangvogn, da den er udstyret med hjul og krÌver ikke løft og indstilling.

Stabile Vandrere - Ingen Hjul

Stabile vandrere er tilgÌngelige i to typer: foldning og ikke-foldende modeller. Foldningsmodellen er meget kompakt og nem at opbevare i et køretøj. Standard walker er meget lettere i vÌgt end ruller med hjul. For at bruge walker skal brugeren have tilstrÌkkelig armstyrke og en stÌrk ryg, fordi walkeren skal løftes op og sÌtte sig ned, nür personen bevÌger sig fremad. Der er et andet krav til at bruge walkeren, brugeren skal vÌre stabil nok pü benene, fordi løftets handling og nedlÌggelse af walker krÌver stabilitet.

Manøvrerbar Rollator - Fire Hjul

Den manøvrerbare ruller med fire hjul er en stor energibesparende. Det adskiller sig fra walkeren, idet brugeren ikke behøver at bruge arme og rygmuskler til at løfte det op og sÌtte det ned et trin ad gangen. Forhjulene drejes for at gøre det let at dreje i smü rum. Rulleren er udstyret med et polstret sÌde og ergonomiske bremser. Det er meget hurtigere end walker pü grund af hjulene.

3 hjul rullator

Ruller med 3 hjul er tilgÌngelige i modsÌtning til 4 hjul modeller. Disse er mindre med bedre manøvredygtighed i trange rum og mindre lejligheder. Rullatoren har et forreste centerhjul og to hjul pü bagsiden for at give balance. Soft touch bremser og stabilitet er de andre funktioner, der gør denne model sikker at bruge. Det er godt for folk, der hele tiden skal manøvrere i trange rum, og i modsÌtning til walkeren krÌver det ikke stor arm og rygstyrke, der skal løftes op og sÌtte sig ned med hvert trin.

To-hjulet foldning Walker

Dette er den enkleste af alle rullatormodeller og er en slags kombination walker / rullator. Den har to hjul foran og gummiprop på bagsiden ligner en walker. Modellen er stabil og velegnet til personer, der er stabile på deres fødder. Der er ingen grund til at løfte op og sætte rollator som walker, fordi det teknisk set kaldes en rullator og bevæger sig med glatheden af ​​en. Modellen kan foldes for nem opbevaring.

Del:
Kommentarer