Forskelle mellem vandrere og rullere

Forskelle mellem vandrere og rullere

Vandrere og rullestole er udstyr, der bruges til at hjælpe folk med mobilitetsproblemer eller tilskadekomne, der gennemgår rehabilitering. De er ikke ens, og der er forskellige forskelle mellem de to. En walker er typisk bygget med aluminiumstøtter og har ikke hjul. Brugeren skal løfte walkeren, når han bevæger sig fremad. Det løftes fremad og derefter ned igen med hvert trin brugeren tager. Et ruller er en rullende gangvogn, da den er udstyret med hjul og kræver ikke løft og indstilling.

Stabile Vandrere - Ingen Hjul

Stabile vandrere er tilgængelige i to typer: foldning og ikke-foldende modeller. Foldningsmodellen er meget kompakt og nem at opbevare i et køretøj. Standard walker er meget lettere i vægt end ruller med hjul. For at bruge walker skal brugeren have tilstrækkelig armstyrke og en stærk ryg, fordi walkeren skal løftes op og sætte sig ned, når personen bevæger sig fremad. Der er et andet krav til at bruge walkeren, brugeren skal være stabil nok på benene, fordi løftets handling og nedlæggelse af walker kræver stabilitet.

Manøvrerbar Rollator - Fire Hjul

Den manøvrerbare ruller med fire hjul er en stor energibesparende. Det adskiller sig fra walkeren, idet brugeren ikke behøver at bruge arme og rygmuskler til at løfte det op og sætte det ned et trin ad gangen. Forhjulene drejes for at gøre det let at dreje i små rum. Rulleren er udstyret med et polstret sæde og ergonomiske bremser. Det er meget hurtigere end walker på grund af hjulene.

3 hjul rullator

Ruller med 3 hjul er tilgængelige i modsætning til 4 hjul modeller. Disse er mindre med bedre manøvredygtighed i trange rum og mindre lejligheder. Rullatoren har et forreste centerhjul og to hjul på bagsiden for at give balance. Soft touch bremser og stabilitet er de andre funktioner, der gør denne model sikker at bruge. Det er godt for folk, der hele tiden skal manøvrere i trange rum, og i modsætning til walkeren kræver det ikke stor arm og rygstyrke, der skal løftes op og sætte sig ned med hvert trin.

To-hjulet foldning Walker

Dette er den enkleste af alle rullatormodeller og er en slags kombination walker / rullator. Den har to hjul foran og gummiprop på bagsiden ligner en walker. Modellen er stabil og velegnet til personer, der er stabile på deres fødder. Der er ingen grund til at løfte op og sætte rollator som walker, fordi det teknisk set kaldes en rullator og bevæger sig med glatheden af ​​en. Modellen kan foldes for nem opbevaring.

Del:
Kommentarer