Forskelle mellem en mountainbike og en beach cruiser

Forskelle mellem en mountainbike og en beach cruiser

Både mountainbikes og strandkrydsere har to hjul og en ramme, men de er designet til ryttere med forskellige formål. Kør en mountainbike på næsten enhver overflade - de er bygget med ydeevne og holdbarhed i tankerne. Strandkrydsere er komfortcykler, der ikke kan håndtere robust terræn. Cruisers har generelt et stort, polstret sæde og kan nemt komme rundt i byen. Dæk, komponenter og gearing adskiller sig meget mellem de to cykler.

Mountainbikes

Mountainbikes kommer i en række modeller, hvoraf nogle kun kan håndtere mildt, stenet terræn og andre designet til at håndtere spring fra klipper. Hvis du går til high performance modeller, får du en lys ramme, kraftige stød og tykke dæk med en dyb slidbane, der holder dig stabil på ruveveje. Den lavere nøgle mountainbikes har en oprejst siddeplads, ligesom krydstogter, har tyngre rammer og forholdsvis mere komfortable sadler. Mountainbikes har normalt et detaljeret gearingssystem med 15 hastigheder.

Cruisers

En cruiser har en relativt tung ramme, men fordi den ikke har chok eller væsentlig slidbane på dækene, er den ikke designet til at håndtere terræn ud over byens gader og fortove. Du sidder oprejst på en cruiser, og styrene ligger højere for komfort, snarere end aerodynamik. Du får typisk mellem kun en og tre hastigheder på en cruiser. Cruisers har ballondæk - store, fede dæk, der indeholder minimalt lufttryk - hvilket gør en cushy ride. Disse cykler er nemme at håndtere og fungerer godt for uformelle rides.

Del:
Kommentarer