Forskel mellem SFI 16.1 & 16.5

Forskel mellem SFI 16.1 & 16.5

Ved startlinjen tænker de fleste race bilchauffører sandsynligvis mere om at vinde i stedet for deres sikkerhedsrestriktioner. Alligevel er det yderst vigtigt, at bilister bruger sikkerhedsbælter til at holde skader på et minimum, hvis der opstår en ulykke, inden man når målstregen. SFI Foundation, Inc. er en organisation, der fastlægger specifikationsstandarder for forskellige typer sikkerhedsudstyr, herunder føreren fastholdelsesanordninger og lastbilens fastholdelsesanordninger.

Funktioner og kvalitet

Sikkerhedsbelægningen på sikkerhedsselerne har flere dele med forskellige funktioner. Der er en sele til skuldrene for at minimere bevægelsen af ​​overkroppen og skulderområderne. Nogle producenter vil inkludere en ekstra brystrem, der fastgør hver skulderrem sammen. Bekkenområdet er indeholdt af to separate stropper, skødet og anti-ubådsstroppen. Spænde holder båndene tilsluttet, og føreren skal kunne frigive i en til to bevægelser. Bortset fra justeringsfunktioner skal sikkerhedsselen fastholdes korrekt for at sikre den højeste sikkerhed.

Mens der er en bred vifte af seler til rådighed for forbrugerne, er alle sikkerhedsseler ikke skabt ens. Disse bælter kan alle se ens ud i form, men alle kan muligvis ikke opfylde SFI's strenge specifikationer. Fabrikanterne kan vælge at deltage i SFI testprogrammet, og produkter, der passerer, har trykt på produktets kvalitet.

SFI 16.1

16.1-standarden er strengt til førersammenhæng. Specifikationerne detaljer accepterede stoffer, design stilarter, proportioner, krav og testmetoder. Der er tre forskellige klasser af bælter baseret på bredden af ​​forskellige bæltebånd i den samlede bælte. Bæltebælter skal kunne klare visse vægtbelastninger inden for deres klasser. I henhold til udgivelsespecifikationerne for 2006 ligger mindste vægtbelastninger fra 6.200 til 8.000 lbs.

SFI 16.5

16,5-standarden er til fastholdelsesanordninger til lastbiler og er NASCAR-kravet. Igen indeholder specifikationerne krav til elementer, der spænder fra stoffer til testmetoder. Ifølge 2007-opdateringsopdateringer skal båndbredde være mindst 1,72 tommer, og den minimale brudstyrke for alle bæltebånd skal være 7.000 lbs. Desuden kan de samlede lastbælter i kroppenblokstesten være mindst 11.500 lbs.

Overvejelser

Eksponering for sollys bringer båndfibrene til at svække, så levetiden for begrænsninger, der opfylder enten 16.1 eller 16.5 specifikationerne, er kun to år. Begrænsninger skal udskiftes på dette tidspunkt, eller den oprindelige producent skal genmontere bælteenheden og få den genertificeret. Hvis bilisterne fortsat bruger gamle bælter, kan resultatet være tragisk.

Del:
Kommentarer