Forskel mellem Lantus & Humalog

Forskel mellem Lantus & Humalog

Lantus og Humalog er to forskellige insulinmedikamenter, der tjener et tilsvarende formĂĄl. Lantus frigives langsomt for at regulere lave niveauer af insulin, mens Humalog er et supplerende insulin taget med et mĂĄltid for at kontrollere en kulhydratpig hos diabetikere.

Kontrollere

Voksne med type 2-diabetes og nogle børn med type 1-diabetes kræver konstant dosering af insulin for at kontrollere sukkerindholdet i blodbanen. Lantus er beregnet til at give brugerne en kontrolperiode på 24 timer, mens Humalog bruges til at udfylde hullerne, og effekterne mindskes i den første time.

Dosis

Dosering til Lantus og Humalog er personlig til at imødekomme individets blodsukker. Begge tages ved injektion, med Lantus på en gang om dagen, og Humalog tages til måltider eller efter behov.

Bivirkninger

Humalog og Lantus har lignende bivirkninger, der kan omfatte irritation på eller omkring injektionsstedet og farligt lavt blodsukkerindhold, også kaldet hypoglykæmi. Diabetikere bør rådføre sig med en læge, hvis der opstår alvorlige bivirkninger eller allergiske reaktioner.

absorption

Insulinet i Lantus absorberes langsomt af kroppen i en stabil strøm over en 24-timers periode, hvor patienten føler sig ringe eller ingen reaktion. Humalog absorberes dog hurtigt, idet resultaterne mærkes inden for de første femten minutter efter indtagelse afhængigt af dosering og kropsmasse.

Timing

Lantus tages en gang dagligt, normalt om morgenen og forlader hjemme. Humalog tages som supplement til frigivelsen af ​​insulin, der kommer fra et daglig Lantus-skud. Humalog er taget på en meget mere fleksibel, efter behov, som dikteret af din dags tidsplan og måltider.

Del:
Kommentarer