Fødevarer til at kurere nyresygdom

Fødevarer til at kurere nyresygdom

Nyrerne fungerer ved at fjerne affald, og de regulerer salt og mineralbalance samt blodtryk. Når nyrer bliver beskadigede, opstår affald og abnorm oxidation begynder, hvilket kan forårsage åndenød, hævelse, vandladning, kardiovaskulære problemer og andre. Når det bliver ubehandlet, kan der forekomme nyresvigt, hvilket kan føre til hjertesygdomme og endda dødsfald. Mens der er mange behandlinger for nyresygdom, kan en nyretæt fuld af antioxidant- og vitaminerige fødevarer gøre underværker for nyrefunktion.

Red Bell Peppers

Røde paprika er en velsmagende mad, der også indeholder stærke kræftbekæmpende midler. De indeholder masser af C-vitamin og A, B6, folsyre og den kraftige antioxidant lycopen og har lavt kaliumindhold, hvilket er godt for en nyre kost. Bell paprika kan koges, men for en nyre regenererende kost de er bedst spist rå for at få den fulde mængde vitaminer, de bærer, samt deres høje fiberindhold.

Løg

En kost rig med løg, med alle sorter, herunder rød, hvid, brun og vidalia blandt andre, vil hjælpe kampen oxidation ved at give generøse mængder fosfor og masser af flavonoider herunder quercetin, som bekæmper kræft og hjælper med at reducere risikoen for hjertesygdomme. Løg får deres stærke lugt fra indholdet af højt svovlforbindelser og hjælper med protein-, fedt- og kulhydratmetabolisme med mineralskromet.

KĂĄl

Kål, især når der indtages rå, er højt i fytokemikalier, som bekæmper frie radikaler og stopper dem, før de gør skade. Disse fytokemikalier hjælper også med at supplere hjerte-kar-sundhed og bekæmpe kræft. Kål er en cruciferous plante rig med vitaminer K, B6 og C samt folsyre og fiber. Sulforaphane findes i cruciferous grøntsager, herunder kål, også bekæmper mange former for kræftvækst såsom lunge, bryst, blære, prostata og æggestokkene.

Røde Druer

En anden stærk mad til en nyre kost ville være røde druer. Røde druer får deres farve fra de mange flavanoider, de indeholder, hvilket hjælper med at reducere blodpropper og forhindre oxidation og hjerte og nyresygdom. En flavanoid, der findes i røde druer, resveratol, øger blodgennemstrømningen og slapper af muskelceller ved at opmuntre produktion af nitrogenoxid. Røde druer kan spises rå i juice form samt vin i moderation.

Del:
Kommentarer