Fødevarer, der låser op for leptinhormonet

Fødevarer, der låser op for leptinhormonet

Når det kommer til vægttab, ser det ud som om at tabe overskydende vægt kun er en del af kampen. Ifølge forskere ved Penn State College of Medicine taber kun en ud af seks amerikanere, der nogensinde har været overvægtige eller overvægtige, vægten og opretholder vægttabet på lang sigt. Nylig forskning på hormonet leptin kan være nøglen til at ændre disse tal. Fremstillet af fedtvæv, leptin fremskynder metabolismen og spiller en central rolle i appetitkontrollen ved at handle direkte på hjernens hypotalamus for at signalere mæthed.

phytonutrients

I overvægtige mennesker, på grund af kronisk inflammation, virker leptin produceret af kroppen ikke korrekt, hvilket gør vægttabsprocesserne og vægvedligeholdelsen meget vanskeligere. Øget forbrug af phytonutrients hjælper med at bekæmpe betændelsen, der forårsager leptinresistens. To typer phytonutrienter, der almindeligvis findes i frugt og grøntsager, er carotenoider og flavonoider. Disse fedtopløselige forbindelser virker for at reducere inflammationen, som blokerer leptin.

Lette farverige fødevarer som kirsebær, granatæble, blåbær, citrusfrugter og lilla druer indeholder de mest flavonoider, men de kan også findes i mørk chokolade, løg og grøn te. Fødevarer såsom tomater, broccoli, gulerødder, papaya og vinter squash er rige på carotenoider.

Omega-3 Fedtstoffer

Forskere ved Harvard Medical School har fundet ud af, at kronisk inflammation fører til forhøjede niveauer af SOCS (suppressorer af cytokinesignalerende) proteiner, som blokerer de signaler, som leptin sender til hjernen. Foruden phytonutrienter er øget forbrug af omega-3-fedt også nødvendigt for at reducere kronisk inflammation og låse op for leptinhormonet. Fordi disse "gode fedtstoffer" ikke kan produceres naturligt af kroppen, skal de forbruges.

Det er bedst at få omega-3-fedtstoffer fra fødevarer for fuldt ud at nyde godt af dets naturlige betændelseskampegenskaber. Omega-3 fedtsyrer er en del af grønne grøntsager, fisk, frø, valnødder og bælgfrugter som navybønner, nyrebønner og sojabønner. Fisk som laks og tun er også rig på omega-3 fedtstoffer.

Naturlige fødevarer

Mens oplåsning af leptinhormonet er afgørende for langtids vægttab, kræver det en ændring af tankegangen. Fødevareproducenter bruger overskydende salt og sukker til at bekæmpe den intetsigende smag af kunstig mad, og disse smagsstoffer er blevet steget til den amerikanske kost, der overvælder mere subtile naturlige smag. Selvom mindre kalorieindhold end junkfood, selv "diæt fødevarer" stole på kunstige smagsstoffer, sukker erstatninger og falske fedtstoffer; de indeholder ikke antiinflammationsegenskaberne hos naturlige fødevarer.

I sidste ende kræver unlocking af leptin hormonet at undgå både kost og junk food og øge forbruget af naturlige fødevarer krydret med naturlige urter og krydderier.

Del:
Kommentarer