Fødevarer, der kan sænke WBC

Fødevarer, der kan sænke WBC

Hvide blodlegemer (leukocytter) er afgørende for kroppens helbred. Et lavt antal hvide blodlegemer (WBC) forlader kroppen stærkt sårbar mod infektion. Et leukocyttal over det normale område er ikke nødvendigvis tegn på en negativ medicinsk tilstand, selvom det kan være et symptom på en underliggende infektion som tuberkulose eller hepatitis eller af en allergisk tilstand. Det er vigtigt at forstå, at et højt antal hvide blodlegemer er forbundet med disse forhold, men er ikke årsagen til dem. Måske på grund af dette er effekten af ​​kost på at sænke antallet af hvide blodlegemer ikke blevet grundigt undersøgt.

Hvide blodceller

Hvide blodlegemer (leukocytter) udgør en vigtig del af kroppens immunsystem. Ligesom røde blodlegemer udvikler de sig fra knoglemarv i kroppens store knogler og findes i blodbanen såvel som i lymfesystemet. Det normale antal hvide blodlegemer i en liter humant blod er 4,3-10,8 × 103 / mm3.

Høj og lav tæller

Et WBC-tal, der er højere eller lavere end det normale interval, kan være en grund til bekymring. Et højt tal betegnes leukocytose. En lav tælling eller leukopeni kan være farlig, da det viser kroppens immunsystem at gå på kompromis, øger risikoen for infektion. Det er forbundet med en lang række sygdomme, fra leukæmi til influenza og Hodgkins lymfom.

Virkningen af ​​kost

Kost og ernæring kan påvirke antallet af hvide blodlegemer. Personer med lavt antal rådes til at spise mad, som hjælper med at øge immunforsvaret. Disse omfatter levende yoghurt, frugt, hvidløg, spinat og andre grøntsager og fødevarer med zink som shiitake-svampe. Forsigtighed bør også tages om fødevarer, der bærer risiko for infektion, såsom rå mælk og ost.

Reduktion af hvide blodlegemer

Selvom der ikke er foretaget lidt forskning på måder at reducere leukocytter gennem diæt, giver en tilstand kendt som fordøjelseskleocytose pointers. Denne tilstand blev først rapporteret i 1930 af dr. Paul Koukachoff, der fandt en stigning i antallet af hvide blodlegemer umiddelbart efter forbrug af kogte fødevarer. Stigningen blev ikke set hos personer, der spiste rå mad (eller mad opvarmet kun under en bestemt temperatur) eller hos personer, der tilføjede rå mad til deres kogte mad kost. Det skal bemærkes, at Koukachoffs metoder og resultater er blevet stillet spørgsmålstegn ved.

Rå diæt

Til værdien kan enten en rå eller ubehandlet maddiæt eller en kost, der indeholder en betydelig andel af sådanne fødevarer, reducere antallet af hvide blodlegemer eller hjælpe med at opretholde det inden for det normale område. Advokater af rå mad kostvaner generelt rådgive, at mad ikke bør opvarmes over 104 grader Fahrenheit. Den påståede fordel er, at dette bevarer kostholdige enzymer, der ødelægges ved højere temperaturer. Lidt forskning er imidlertid blevet foretaget på forbindelsen mellem rå mad og leukocytantal, og fordelene ved ralige diæt fortsætter med at blive diskuteret.

Del:
Kommentarer