Fødevarer, der kan forårsage hårtab

Fødevarer, der kan forårsage hårtab

De fleste mister noget hår, da de bliver ældre. Selv om det er mere mærkbart hos mænd, oplever kvinder det også. Visse faktorer, såsom hormoner, stress, kemiske behandlinger, medicin og trækker eller rykker på håret, kan forårsage hårtab. Spise de forkerte fødevarer kan også forårsage hårtab. Ifølge hår og hud ekspert Diana Dudas forværres hårtabet af en ubalanceret kost, der omfatter for meget rig mad, koffein og alkohol. Der er kontroverser over kost, der er relateret til hårtab, men ingen vil bestride, at at spise en afbalanceret kost er god for det generelle helbred.

Koffein og hårtab

Effekten af ​​for meget koffein, der forårsager hårtab, kan diskuteres. Overdreven kaffe eller te kan øge stressniveauet, hvilket kan fremme hårtab. Men nogle håreksperter bruger procedurer, der involverer at anvende kaffe eller te direkte på hovedbunden for at stimulere hårvækst.

Sukker og hårtab

For meget sukker eller fødevarer, der vender sig til sukker, når de indtages, forårsager glycation, hvilket er nedbrydningen af ​​proteiner. Dette får den cellulære aldringsproces til at fremskynde, og det betyder ofte at udvikle en tør hovedbund og tabe hår.

Alkohol og hårtab

Den rigtige mængde zink i kroppen er afgørende for hårvækst. For meget alkohol kan nedbryde kroppens zinkreserver, hvilket igen kan medføre hårtab. Drikke alkohol i moderation synes ikke at være et problem, ifølge hairlossbudy.

Fed mad og hårtab

Før anden verdenskrig oplevede japanske mænd sjældent mandlige skaldethed. Men efter krigen, da den japanske kost omfattede mange af de fede fødevarer i den vestlige kultur, begyndte flere japanske mænd at miste deres hår. Selv om en vis mængde fedt er afgørende for at give håret en sund glans, kan for meget fedtholdig føde erstatte proteinet, der er afgørende for hårvækst.

Højprotein kost og hårtab

Den typiske højproteindie omfatter en stor mængde animalsk protein, som når de spises i store mængder, kan udleje kroppen af ​​andre vigtige næringsstoffer, såsom calcium og væsker. Det kan også få arterierne til at blive fyldt med plak, og dette forhindrer cellerne i hovedbunden i at modtage de rette næringsstoffer, der er nødvendige for en sund hårvækst.

Salt og hårtab

For meget salt kan skade blodet og kan skabe hypertension eller højt blodtryk. Dette kan igen forårsage et problem, da sund blodgennemstrømning til hovedbunden er afgørende for et sundt hår.

Del:
Kommentarer