Filtrerede kontra ufiltrerede cigaretter

Filtrerede kontra ufiltrerede cigaretter

Før 1950'erne blev alle cigaretter solgt uden filtre. På det tidspunkt var der ingen sundhedsrisici forbundet med rygning, og cigaretter blev ikke betragtet som farlige. I 1950'erne var cigaretter imidlertid forbundet med en større risiko for lungekræft. Den filtrerede cigaret var industriens løsning på at fjerne offentlighedens bekymring over cigaretsikkerhed.

Hvad filtret gør

Formålet med cigaretfilteret er at reducere mængden af ​​nikotin og tjæreforbrug. Som ryger indånder, rømmer røg fra den tændte ende op gennem cigaretten og ind i munden og lungerne. Filteret er designet til at indeholde små perforeringer, der tillader luft at strømme ind i filteret og røg for at strømme ud. Tanken er, at luft vil strømme ind i filteret, køre ud en del af røgen og reducere mængden af ​​faktisk indånding af røg. Jo mindre ryger rygeren inhalerer, jo mindre tjære og nikotin kommer ind i hans system. Den eneste forskel mellem filtrerede og ufiltrerede cigaretter er, at ufiltrerede cigaretter tillader lidt højere niveauer af røg ind i rygerens system.

Gør filtre arbejde?

Problemet med cigaretfiltre er, at den primære årsag til, at folk ryger, er en fysisk afhængighed af nikotin. At reducere mængden af ​​nikotin, kroppen modtager fra en enkelt cigaret, eliminerer ikke begæret. Derfor er den sædvanlige bivirkning ved et cigaretfilter, at det tilskynder rygeren til at ryge mere. Nogle mennesker kan endda skære filteret af deres cigaretter, før de ryger dem. Problemet er kroppens afhængighed af nikotin, ikke nødvendigvis mængden pr. Cigaret.

Nikotin

Nikotin er et kemikalie, der forekommer naturligt i tobak. Tobak er en plante og er den primære ingrediens i cigaretter. Mens tobak indeholder tusindvis af kemikalier, er nikotin den, som sundhedsmyndigheder mener er ansvarlig for euforiske eller afslappende bivirkninger af tobak. Mange cigaretproducenter tilføjer yderligere kemikalier til deres produkt, hvoraf nogle kan indeholde øgede mængder af nikotin bortset fra det beløb, der normalt findes i tobak. Mens der findes mange love for at overvåge og regulere indholdet af giftige stoffer i cigaretter, forbliver tobak (som altid indeholder nikotin) hovedbestanddelen. Filtrerede cigaretter reducerer mængden af ​​nikotin, der kommer ind i rygerens krop. Selvom de ikke helt beskytter mod nikotininhalation, giver de langt mere beskyttelse end cigaretter uden filtre.

Alternativer til rygning

Det indlysende svar på, hvordan man undgår nikotinafhængighed, er ikke at begynde at ryge i første omgang. Når man er afhængig af det, kan det dog være svært at afslutte. De fleste rygere, der forsøger at sparke vanen, fejler deres første forsøg.

Mange produkter og tjenester er tilgængelige for at forsøge at hjælpe folk med at holde op med at ryge. Nikotin tyggegummi er blandt de mest populære. Ved at eliminere cigaretten elimineres tjæren. Nikotin induceres stadig ind i systemet, men administreres generelt gennem plaster eller tyggegummi. Patchen sænker den hastighed, hvormed nikotin kommer ind i systemet, da nikotinen skal komme ind i kroppen gennem huden i stedet for at blive direkte indåndet. Selvom dette ikke nødvendigvis eliminerer nikotintrævninger, reduceres risikoen for lungekræft med ufiltrerede eller filtrerede cigaretter.

Historie

Cigaretter blev oprindeligt rullet ved hjælp af majsskaller. I det 17. århundrede blev majsskaller erstattet med papir. I 1830'erne nåede cigaretter Frankrig, hvor de modtog deres nuværende navn. Cigaret kommer fra det spanske ord "sigarito." Det var først i begyndelsen af ​​1950'erne, at alle større cigaretforhandlere begyndte at tilføje filtre til nogle af deres produkter. Nu, mens ufiltrerede cigaretter stadig er tilgængelige, foretrækker de fleste rygere at reducere risikoen for sygdom ved at købe filtrerede cigaretter.

Del:
Kommentarer