Fibromyalgi øjenproblemer

Fibromyalgi øjenproblemer

Fibromyalgi, et kronisk, svækkende, autoimmunt syndrom, der forårsager alvorlige smerter i muskler og væv samt træthed hos over 6 millioner mennesker alene i USA, forårsager ofte forskellige andre problemer, herunder øjen- og synsproblemer. Fibromyalgi påvirker nervesystemet, og kan derfor påvirke synet. Det kan få øjnene til at blive følsomme for både lys og berøring, og kan fremkalde tørre øjne, sløret syn og endda blindhed.

Lysfølsomhed

Nogle gange bliver dem, der lider af fibromyalgi, overfølsomme over for forskellige kilder til lys. For eksempel kan nogle finde det umuligt at arbejde under blænding af fluorescerende lys eller at se et lyst tv eller computerskærm. Nogle finder det endda umuligt at se et levende sportsspil i et lyst belyst felt eller være i stærkt sollys uden at have mørke briller.

Tørre øjne

Fibromyalgi-syge kan opdage, at de ikke længere kan have kontaktlinser, fordi linserne forårsager smerte og ubehag. Denne følsomhed skyldes ofte Sicca syndrom, et nært beslægtet autoimmunt syndrom, der resulterer i tørre øjne samt tør mund og næse.

Berør følsomhed

Et par af dem, der lider af fibromyalgi, kan ikke tolerere at bære briller, fordi vægten af ​​brillerne på næsen udløser sensoriske nerver i ansigt og nakke, og disse smerter kan udstråle til ørerne, tænderne og næsen.

Sløret syn

I nogle tilfælde kan fibromyalgi forårsage, at liderne producerer et tykt slim på øjnene. Denne tykke belægning forringer syn, og kan gøre nogle aktiviteter, som for eksempel nattkørsel, farlig. Dobbeltsyn og sløret syn er også symptomer, der er almindelige hos dem, der har fibromyalgi, og disse symptomer er ofte forbundet med andre symptomer, herunder svimmelhed og postural svimmelhed.

Blindhed

Hos nogle patienter med reumatoid arthritis kan fibromyalgi føre til arteritis, en betændelse i en eller begge tidsmæssige arterier. Uden hurtig behandling med høje doser steroider kan inflammationen spredes til optisk nerve og resultere i delvis eller fuldstændig blindhed i det berørte øje.

Del:
Kommentarer