FIBA Basketball Uniform Rules

FIBA Basketball Uniform Rules

FIBA, International Basketball Federation, er verdens styrende organ for basketball. Det fungerer også som regler maker og håndhæver, fastlægger specifikationer for faciliteter og udstyr og overvåger alle andre regler for olympiske, verdensmesterskaber og anden international konkurrence. Dette omfatter regler for team uniformer: jersey nummer, beklædning. og andet udstyr under FIBA ​​konkurrence.

Skjorter og shorts

FIBA ensartede regler kræver skjorter af samme farve på forsiden og bagsiden. Spillere skal tæppe deres skjorter i shortsen. Shorts skal også have samme farve på forsiden og bagsiden, men kan være anderledes end en anden farve end trøjen. Hver spiller skal have de samme sokker som resten af ​​holdet.

numre

Hver spiller skal have et nummer på forsiden og bagsiden af ​​trøjen, der kontrasterer i farve til uniformen. Tallene skal være mindst 20 centimeter høje på bagsiden og 10 centimeter på forsiden. Hvert tal skal være to centimeter bredt. Hold har lov til at bruge nummer 4 til 15. Nationalforbund har autonomi at udvide til at bruge alle dobbeltsyge numre. Spillere på samme hold må ikke have samme nummer. Holdlogoet skal være mindst fem centimeter fra tallene.

Trøjer

Hold vil give spillere to trøjer. En trøje er lys eller hvid og bruges til hjemmebane og den anden er en mørk farve til udebane. Undtagelsen fra denne regel er, hvis begge hold er enige om at udskifte deres skjorter.

Forbudt udstyr

Ifølge FIBA-reglerne skal spillerne have udstyr, der passer til spillet. Dette udstyr kan ikke øge spillerens højde eller rækkevidde. Spillere har heller ikke lov til at bære bøjler fremstillet af plastik eller hårdt stof på deres hånd, håndled, albue eller underarm, som kan forårsage skade på en modstander. Objekter, der kan skære en modsatte spiller, er også forbudt. Hovedbeklædning som hatte, smykker og tilbehør til hår er forbudt.

Beskyttelsesudstyr

Polstret skulder-, lår- eller underbenudstyr må bruges som beskyttelsesudstyr. Kompressive ærmer og strømper er tilladt under knæ, hvis det er den samme farve som spillerens ensartet. Knæbøjler og mundvagter er også tilladt. Øjeglas, der ikke udgør en risiko for modstående spillere, er tilladt, såsom plastikbriller.

Del:
Kommentarer