Farvelægning af blæser

Farvelægning af blæser

Vi oplever alle mærker afblødninger lejlighedsvis, normalt som følge af en bump eller et fald. På det tidspunkt, hvor forstyrrelsen er mærkbar, har den dog allerede begyndt at helbrede, ifølge Wyoming Valley Health Care System. En blå mærke opstår, når virkningen får blodkarrene til at gå i stykker, og blodet lækker ind i blødt væv under huden. Hvis huden ikke er brudt, har blodet ikke andetsteds at gå. Under helingsprocessen, der normalt varer fra to til fire uger, går blå mærker gennem en række farveændringer.

Spectrum of Bruise Colors

De skiftende farver sker, mens hvide blodlegemer fjerner de forfaldne blodprodukter lidt efter lidt. I de første to dage ser blå mærker rød ud på grund af jern i det lækkede blod. På dette tidspunkt kan området omkring blæren være hævet og ømt. Fordi blødningens alder er så vigtig i bestemmelsen af ​​børnemishandling, har National Criminal Justice Reference Service udgivet en vejledning til at identificere scenen for en blå mærkes helbredelse efter farve. Kontraktionen vil blive blå eller lilla gennem den femte dag. Derefter bliver blæren grøn, da blodets biliverdin vinder fremtrædende gennem den syvende dag. Gul, på dage syv til 10, repræsenterer bilirubinet. Endelig vises blusen normalt brun, indtil den går væk. Når blodkarrene er brudt meget tæt på hudens overflade, bliver farverne mere intense.

De mest sandsynlige at blåse

Generelt bluser kvinder lettere end mænd, ifølge WebMD. Genetik kan også spille en rolle; nogle familier synes at have en større tendens til at mærke end andre. Hvis du tager acetylsalisylsyre eller antikoagulerende lægemidler, kan du øge sandsynligheden for blå mærker, for når blodet er tyndt, lækker det mere under huden, når der opstår traume. De ældre er begge bedre tilbøjelige til at blære fra mindre skader og langsommere at helbrede, da fjernelse af forfaldne blodkomponenter er hæmmet af begrænset cirkulation. Dette gælder især med blå mærker på underekstremiteterne.

Bruise Age-Dating i Child Abuse Investigations

Ofte når børnemishandling foregår, er blå mærker det første tegn. Hvis myndighederne kan identificere denne mulighed tidligt, kan yderligere misbrug forhindres. National Criminal Justice Reference Service siger, at det er værdifuldt at bestemme alderen af ​​blå mærker for at se, om de er i overensstemmelse med forsørgerens forklaring af, hvornår skaden opstod. Hvis mere end en blå mærke er til stede, afgør investigatøren, om de passer. Hvis de ikke gør det, er flere skader angivet.

Tegn på problemer i bruise helbredelse

Selvom de fleste blå mærker helbreder sig efter planen, går det gennem farverne, i nogle tilfælde kan forsinket heling betyde et mere alvorligt problem. Hvis smerten ikke står i forhold til det, du ville forvente af en blå mærke og ikke mindsker hurtigt, skal området røntgenstråles for at se, om et knogle er blevet brudt. En anden årsag til smerte kan være dannelsen af ​​et hæmatom. Dette sker, når en stor blod blod akkumuleres under huden eller i en muskel, og i stedet for gradvist at fjerne depositumet, vægter vægten af ​​det. Ifølge Medicine Net må et hæmatom måske være drænet af en læge.

Del:
Kommentarer