Fare for CPAP-maskiner

Fare for CPAP-maskiner

CPAP, eller Kontinuerlig Positiv Luftvejstryk, bruges til at behandle obstruktiv søvnapnø og alvorlig snorking. CPAP-maskiner tvinger trykluft gennem en slange og maske for at åbne luftvejene og forbedre vejrtrækningen under søvn. Mange CPAP-brugere oplever en række problemer, når behandlingen påbegyndes, og nogle bekymrer sig over, at CPAP-maskiner udgør alvorlige sundhedsrisici. I de fleste tilfælde forsvinder eventuelle problemer eller bivirkninger ved brug af CPAP ved fortsat behandling eller med justeringer af den anvendte maske eller mængden af ​​trykluft, som maskinen leverer.

Nasal Congestion, ondt i halsen, allergi symptomer

Næsestop, tørre øjne, næseblod, hovedpine og ondt i halsen er nogle af de hyppigst rapporterede bivirkninger ved tidlig behandling med CPAP. Når disse symptomer er svære, er der en øget risiko for halsinfektioner, sinusinfektioner og conjunctivitis. Justeringer af trykindstillinger og tilsætning af en luftfugtiger til CPAP-maskinen hjælper med at lindre disse symptomer. En saltvands næsespray er også nyttig til forebyggelse af nasal overbelastning, når den anvendes ved sengetid. I sjældne tilfælde kan der forekomme alvorlige næseblødninger efter CPAP-brug. Disse kræver lægehjælp.

Hudirritation og sår

Hudirritation kan opstå, hvis en CPAP-maske ikke holdes ren eller ikke passer ordentligt. Sår kan udvikle sig på ansigtet, der kan blive smittet, hvis det ikke behandles. Justeringer af stropper eller puder i CPAP masken og regelmæssige rengøringer kan medvirke til at forhindre udslæt og sår i at udvikle sig. De fleste masker kan vaskes i varmt sæbevand. Det er dog vigtigt at læse din CPAP instruktionsvejledning omhyggeligt for korrekt rengøring og vedligeholdelse.

Risikoen for sufokation

Choking sensationer eller frygt for kvælning forårsager mange apnopatienter at afbryde CPAP-terapi. CPAP masker er designet til at forbedre vejrtrækningen, og de udgør ingen risiko for kvælning, når de anvendes som anvist. Frygt for kvælning skyldes typisk angst, klaustrofobiske følelser eller en dårligt passende maske. Desuden omfatter de fleste masker kuldioxidventilationshuller, som gør det muligt at filtrere ud af munden og gennem masken, hvis maskinen mister strøm. Brug af en anden type maske eller udførelse af afslapningsteknikker før seng kan hjælpe med at lindre angst.

Øget risiko for meningitis

En potentielt dødelig fare for CPAP-brug er udviklingen af ​​meningitis. Meningitis er en bakteriel infektion i foringen af ​​rygmarven og hjernen. Denne komplikation er meget sjælden, men er potentielt dødelig. Meningitis forbundet med CPAP bruger næsten altid resultater fra en ubehandlet sinusinfektion. Symptomer på meningitis, såsom svær hovedpine, følsomhed over for lys, søvnighed, forvirring, synskift, stiv nakke, høj feber og opkastning betragtes som en medicinsk nødsituation.

Overvejelser

Med undtagelse af kirurgiske indstillinger er CPAP-terapi det mest effektive middel til behandling af obstruktiv søvnapnø, en tilstand, der rammer ca. 12 millioner amerikanske mænd og kvinder. Det amerikanske Academy of Otolaryngology udtaler, at CPAP-brug eliminerer næsten alle apnøpisoder, når de anvendes korrekt og kontinuerligt. Uden effektiv behandling kan søvnapnø føre til højt blodtryk, hukommelsesproblemer, hjerte-kar-sygdom, hovedpine, impotens og vægtøgning.

Del:
Kommentarer