Får soda dig fedt?

Får soda dig fedt?

Fedmeepidemien er et stort sundhedsproblem. Faktisk er to tredjedele af amerikanske voksne og en tredjedel af de amerikanske børn i øjeblikket overvægtige eller overvægtige, og tallene synes at stige, ifølge Roni Caryn Rabin i "The New York Times". Det stigende forbrug af sodavand kan være en betydelig bidragyder til fedmeepidemien og overdreven vægtforøgelse ifølge en artikel offentliggjort i "The American Journal of Clinical Nutrition" i august 2006. Halvdelen af ​​befolkningen i USA forbruger sukkerholdige drikkevarer hver dag, bemærker Harvard School of Public Sundhed.

Tæl kalorierne

Når du bryder den ned, består alle sodavand kun af sukker og kalorier. Det indeholder ingen næringsstoffer og giver ingen ernæringsmæssige fordele. En enkelt sodavand indeholder 155 kalorier og 39,5 gram sukker. Hvis du drak kun en 12 ounce sodavand hver dag uden at ændre nogen af ​​dine andre spisevaner, kunne du få 10 til 15 pund om året, ifølge Harvard School of Public Health.

Videnskaben

University of California San Francisco Benioff Children's Hospital bemærker, at menneskekroppen ikke er lavet til at drikke kalorier. Sulten og mæthedssvaret styres af et hormon kaldet ghrelin. Når mængden af ​​ghrelin i din krop stiger, føler du dig sulten. Som du spiser, falder niveauerne af ghrelin og du begynder at føle dig fuld. Dette svar virker kun med mad og ikke væsker. Du kan drikke så mange kalorier som du vil, men de vil aldrig få dig til at føle dig fyldt. Som følge heraf slutter du over dine kalorieindstillinger, fordi du stadig spiser den samme mængde mad, som du normalt ville.

Det kører i familien

Nogle mennesker er prædisponerede overfor fedme og overskydende fedt - eller fedtvæv. Genetik spiller også en rolle i hvor fedt er lagret i din krop og hvor effektivt din krop forbrænder kalorier. Ifølge en undersøgelse, der blev offentliggjort i "The New England Journal of Medicine" i oktober 2012, kan din genetiske baggrund øge din modtagelighed for at få større vægt ved at drikke sukkerholdige drikkevarer. Hvis fedme kører i din familie, især hvis begge dine forældre er overvægtige, skal du være ekstra forsigtig med at drikke sodavand.

Skift soda

Fordi sodavand giver ingen ernæringsmæssige fordele, er der virkelig ingen grund til det i din diæt. Sikker på, at det kan smage sødt, men den sukkerbelagte drik tager et vejafgift på dit helbred. Ud over at sætte dig op for vægtforøgelse øger drikkedusen regelmæssigt også din risiko for type 2-diabetes og din følsomhed over for hulrum. I stedet for at nå frem til en sodavand, tag en flaske vand. Smag dit vand med en klemme af frisk appelsin eller citronsaft eller en kvist af mynte. Hvis du søger karbonering, nå en dåse af natriumfri, usødet seltzervand. Urtete er en anden mulighed.

Del:
Kommentarer