Faktorer der påvirker fysisk fitness

Faktorer der påvirker fysisk fitness

Peak fysisk egnethed bestemmes af nogle få faktorer - nogle som du kontrollerer og nogle du ikke gør. For eksempel spiller genetik en rolle i muskelstyrke, fleksibilitet og aerob udholdenhed, tre hovedfasetter af fysisk kondition. Genetik og kroppens fysiologiske design kan ikke ændres, men du har kontrol over faktorer som din holdning til fitness, placeringen af ​​dine træningsprogrammer og de mennesker, der støtter dine mål.

Tak, far

Dine forældre gav dig livet og er også ansvarlig for kroppens størrelse og form. Disse genetiske faktorer kan ikke ændres og påvirke din muskelstyrke, fleksibilitet og udholdenhed. Andelen af ​​dine typer af muskelfibre - uanset om du har mere langsomme eller hurtige trækfibre - bestemmer, hvilke aspekter af fitness dine styrker er. For eksempel, hvis du har mere langsomme muskelfibre, har du sandsynligvis større udholdenhed end nogen, der har flere hurtigstrækfibre. Hurtigstrækfibre giver mulighed for mere effektiv hurtig bevægelse, såsom sprint.

Øvelse gør mester

De måder, hvorpå dine kardiovaskulære, muskulære og neurologiske systemer reagerer på motion påvirker din fysiske kondition. En begrænsende faktor er din pulsrespons til en træning, som kan begrænse dine træningsfordele. For eksempel, hvis dit hjerte spikes for hurtigt under aerob træning, er der muligvis ikke tilstrækkelig mængde ilt til at komme til arbejdsmusklerne. At iltmangel kan forkorte din træningsøvelse, da musklerne bruger ilt til at konvertere lagret energi til brændstof. Fitness på dette fysiologiske niveau er en faktor, der kan trænes og forbedres. Din fysiske egnethed er dog specifik for hver øvelse, så din træningstilstand påvirker dine resultater. Styrketræning forbedrer f.eks. Ikke din løbende udholdenhed, mens løb ikke forbedrer overkropens muskelstyrke. For overordnet fitness, udfør en velafrundet træningsrutine med kardiovaskulær og styrketræning, sammen med en regelmæssig strækningsrutine.

Ingen undskyldninger

Nogle gange er det dit psykologiske og følelsesmæssige svar, som begrænser din fysiske kondition. En af de mest almindelige grunde til ikke at deltage i motion er en mangel på tid, ifølge Georgia State University. Mangel på energi, penge og støtte er et par andre anførte grunde. For at kompensere for disse barrierer, planlæg motion i din dag og spis et sundt, velafbalanceret måltid for at øge dit energiniveau. Mange øvelser som walking og calisthenics kan gøres overalt og med minimale omkostninger. "Sportsmedicin" rapporterer, at støtte til motion af familie, venner og jævnaldrende kan føre til forbedringer i fysisk kondition.

Skat, det er koldt udenfor

En vigtig faktor, der påvirker din fysiske kondition er det miljø, du bor i. Hvis du er vant til at træne på havniveau og skifte til høj højde træning, kan din træning være begrænset på grund af faldet i ilt tryk og din fitness vil blive påvirket. Hvis du træner udendørs i høj luftfugtighed eller høj varme, hvor du har en øget risiko for dehydrering eller varmelignende sygdomme, vil det også påvirke dit fitnessniveau ved at stoppe eller forkorte træningen. Andre miljømæssige faktorer som regn, sne og vind kan påvirke din træningsrutine negativt, så det er bedst at have en alternativ indendørs træningsplan, hvis du primært træner udenfor.

Del:
Kommentarer