Fakta om gymnastik begivenheder på bjælke, gulv, hvelv og barer

Fakta om gymnastik begivenheder på bjælke, gulv, hvelv og barer

I moderne tid konkurrerer kvindelige gymnaster i fire hovedgymnastiske begivenheder: balancestråle, gulvøvelser, hvælving og ujævne stænger. Mandlige gymnaster konkurrerer også i hvælving og gulvøvelser, og de udfører på parallelle stænger frem for ujævne stænger. De konkurrerer også i pommel hest, ringe og høj bar. Gymnastik har en lang historie, og de begivenheder, der udgør konkurrencen, har udviklet sig i løbet af de sidste århundreder.

Historie

Gamle egyptiske artefakter dating til 7.000 år siden skildrer tidlige samfund, der laver gymnastik, hvilket gør sporten til den tidligste på rekord. Omkring 2700 f.Kr. blev hvælvingshendelsen skabt, når gymnaster hvælvede over ryggen af ​​tyre. I 800 BC brugte mange kulturer gymnastik som en form for militær træning. Gymnastik begyndte som en formaliseret sport, da den blev tilføjet til de olympiske lege i det første århundrede.

Balance Beam

Kun kvindelige gymnaster konkurrerer i balancen. Denne begivenhed var en latecomer til gymnastikverdenen. I slutningen af ​​det 18. århundrede begyndte Johan GutsMuths at bruge et træstamme til at lære unge gymnaster at balancere. I løbet af årene blev dette enkle koncept til sin egen begivenhed. Strålen blev ikke indarbejdet som et formelt gymnastikbegivenhed frem til 1934 ved den første kvinders gymnastikmesterskab. Efterhånden som sporten udviklede sig, blev strålen udvidet fra 8 centimeter til 10 centimeter. Det har altid været 5 meter langt. I de senere år blev polstring tilføjet til bundens ende for sikkerheden.

Gulvøvelser

Gulvøvelsesbegivenheden er i det væsentlige en tumbling og danseventil for kvinder og primært en tumblingrutine for mænd. Gymnaster udfører deres gulvøvelse på en 39 kvadratmeter måtten, og træning af måtten til enhver tid resulterer i pointafdrag. Gulvøvelsesrutinen fremhæver en gymnasts smidighed, styrke og udholdenhed. Sværere spring og tumbler vil typisk opnå højere score, hvis gymnasten udfører rutinebrønden.

Vault

Selv om hvælvingshændelsens tidlige oprindelse involverede at hoppe over tyre, har sporten udviklet sig enormt. I dag løber gymnaster på en 82 fods mat og hvælving over et 4 fods højt apparat. Når de er i luften, skal gymnaster udføre vendinger og vender sig for at øge deres score. Som i de andre begivenheder kan hvelv med højere vanskeligheder få flere point. Derudover skal gymnaster holde landingen uden at snuble, ellers er de ansigtet fradrag.

Bars Events

Der er tre barer begivenheder. Kvinder konkurrerer i ujævne barer, og mænd konkurrerer i parallelle stænger og højstangen. Oprindeligt konkurrerede både mænd og kvinder i parallelle barer. I 1936 debuterede de ujævne barer ved OL som en kvindelig begivenhed. Men da de ujævne søjler var så nye, havde kvinder mulighed for at konkurrere om ujævne eller parallelle søjler. Faktisk valgte kun de tjekkoslovakiske gymnaster de ujævne barer. I 1954 havde de ujævne søjler erstattet de parallelle stænger til kvinder. Alle tre begivenheder kræver, at gymnaster tumbler, vrider og tænder søjlerne uden at røre jorden og fremhæver gymnastikernes styrke og koordinering.

Del:
Kommentarer