Er prænatal vitaminer gode efter udløb?

Er prænatal vitaminer gode efter udløb?

Prænatal vitaminer er multivitamintilskud designet specielt til gravide kvinder. De indeholder typisk højere mængder af visse vitaminer og mineraler end almindelige multivitaminer, såsom folsyre, jern og calcium. Prænatal vitaminer er tilgængelige både i skranken og ved recept.

Udløbsdatoer på Over-the-counter Vitaminer

Fødevare- og lægemiddeladministrationen kræver ikke, at producenterne sætter en udløbsdato på over-the-counter vitaminer. Men mange producenter sætter udløbsdatoer på deres produkter, selvom de ikke skal gøre det.

Udløbsdatoer på receptpligtige vitaminer

Alle receptpligtige lægemidler, herunder receptpligtige prenatale vitaminer, bør markeres med en udløbsdato. Udløbsdatoen er normalt et år fra datoen for receptet er udfyldt. Prænatal vitaminer kan faktisk være gode i længere tid end et år.

Hvordan ved du, om vitaminer stadig er gode?

Ifølge Glen Shue, en kemiker og ernæringsekspert for FDA, er vitaminer normalt gode i fire eller fem år fra datoen de fremstilles. Hvis dine vitaminer ikke har en udløbsdato på dem, er du sikkert sikker på at antage, at de vil være gode i cirka fire år, efter at du har købt dem. Hvis farve, lugt eller smag af vitaminerne er ændret, er de sandsynligvis ikke gode mere.

Gør prænatal vitaminer længere end almindelige vitaminer?

Prænatale vitaminer varer ikke længere end almindelige vitaminer. Den eneste forskel mellem prenatale vitaminer og regelmæssige vitaminer er, at prænatal vitaminer indeholder højere niveauer af nogle næringsstoffer.

Hvad sker der, når prænatal vitaminer udløber?

Ved udløbet prænatal vitaminer vil det ikke skade dig, men det vil nok heller ikke hjælpe dig. Vitaminer mister deres styrke over tid. Hvis du tager udløbne vitaminer, vil du sikkert ikke få alle de næringsstoffer, du ønsker eller har brug for fra dem.

Del:
Kommentarer