Er eddike hæve kroppen PH?

Er eddike hæve kroppen PH?

Body pH kan være en vigtig indikator for sundhed. Normal blod pH er en lidt alkalisk 7,4. Læger og naturopater har fremmet en alkaliserende kost for at øge pH-værdien af ​​urin og spyt, som svinger mere end blodets pH for optimal sundhed.

PH i kroppen kan blive påvirket af de fødevarer, du spiser. Alkaliserende fødevarer, såsom grønne grøntsager og bælgfrugter, vil øge kroppens pH, mens syreproducerende fødevarer vil sænke kroppens pH. Alkaline og syre beskriver ikke selve fødevaren, men snarere dens virkning på din krop, når den metaboliseres.

Alkaliserende teori

Eddike, især rå æblecidereddike, er udråbt af mange basiske diætentusiaster som en alkaliserende mad, der vil øge pH-niveauerne. Det menes, at de biprodukter, der opstår som kroppen fordøjer eddike, er grundlæggende, hvilket producerer bicarbonat, som vil skubbe kroppen mod alkalinitet. Earl Mindell, en populær alternativ sundhedsekspert, holder dette synspunkt, ligesom Dr. Robert C. Young, en anden kendt alkalisk syre-diætpromotor.

Syreproducerende teori

Dr. D. Jarvis, den læge, der populariserede æblecidervinæger som en helbreds- og sundhedstonic, anbefales at bruge æblecidereddike til at gøre kroppens pH mere sure. Han fandt ud af, at hans patienter var mere alkaliske, før de blev syge, og at gøre kroppen mere sur bidrog til at forhindre sygdom. Dr. Jarvis 'kur, der sænkede kroppens pH, var 2 teskefulde rå æblecidereddike og 2 teskefulde rå honning blandet med 8 ounce vand, taget en gang om dagen.

effekter

Hvis din krops pH er for lav, kan du blive mangelfuld i mange mineraler som fosfor, calcium og magnesium, da din krop "stjæler" dem fra knogler for at bremse syren i kroppen. Forskere har spekuleret på, at hvis en fødevare eller et supplement reducerer den tilgængelige mængde af disse mineraler, er den syreproducerende. Hvis mineralindholdet i knogler forbliver stabilt, er fødevaren alkalisk.

Forskning

En undersøgelse udført på Tufts University understøtter teorien om mineralstål. Desværre brugte undersøgelsen ikke nogen specifikke fødevarer, men stolede på supplerende tabletter, og det viser således ikke, om eddike hæver kroppens pH eller ej. Selv om eksperter er uenige om, hvorvidt æblecidereddike er alkaliserende eller syreproducerende, er de næsten enige om, at æblecidereddike understøtter knoglesundheden. Dette anekdotiske bevis synes at understøtte den opfattelse, at eddike er alkaliserende.

Test

Da der ikke er enighed om, hvorvidt eddike vil øge eller sænke kroppens pH, kan du overveje resultaterne af at tilføje eddike til din kost alene. Blod pH er forholdsvis stabil, men de fødevarer, du spiser, har en virkning på pH i urin og spyt. Du kan teste eddikes virkning på din personlige pH ved at bruge pH-strimler, der findes hos sundhedsforretninger, hardwareforretninger og planteskoler. Niveauer under 7,0 er sure, og niveauer over 7,0 er alkaliske. Test mindst to timer efter at have spist for at opnå de bedste resultater.

Del:
Kommentarer