Er det usundt at bruge en sauna efter en træning?

Er det usundt at bruge en sauna efter en træning?

Hvis du nyder at svede det i en sauna efter din træning, er du ikke alene. Det er en god måde at slappe af på dine muskler og berolige din krop. Ifølge Harvard Health Publications er det bare fint for de fleste at lappe i en sauna efteruddannelse. Men hvis du undlader at hydrere ordentligt, kan det være skadeligt. Derudover bør personer med visse forhold ikke bruge sauna, enten efter træning eller på et hvilket som helst tidspunkt.

Fordele ved saunaer

Go Ask Alice hjemmeside, et websted for sundhedsuddannelse fra Columbia University, siger, at sved i en sauna åbner dine porer og renser overfladen af ​​huden, giver afslapning og sænker din puls og blodtryk som dine blodårer udvider. MayoClinic siger, at der er nogle tegn på, at infrarøde saunaer - som bruger lys til at varme din krop direkte i stedet for en traditionel sauna, der opvarmer luften, der igen opvarmer din krop - kan hjælpe folk med højt blodtryk, hjertesvigt og gigt. Men større og bedre designet undersøgelser er nødvendige for at bekræfte de første resultater.

Manglende hydrering

Hvis du ikke rehydrerer efter en postworkout sauna, kan det være usundt og måske endda farligt. Ifølge Military kan konsekvenserne af overdreven svedtendens fra en sauna omfatte nyreskade som følge af tab af elektrolytter og muligvis ensartet varmeslag, hvilket kan være fatalt. For at hydrere ordentligt, skal du drikke tilstrækkeligt vand før, under og efter din træning, såvel som under og efter din tænding i saunaen. En sportsdrink kan erstatte tabte elektrolytter.

Særlige befolkninger

Hvis du har visse sundhedsmæssige forhold, vil du undgå at bruge sauna efter at du har motion eller på noget andet tidspunkt. Personer med visse typer hjertesygdomme, såsom unormale hjerterytmer eller ventilsygdomme, bør forblive ude af varmen, ifølge Harvard Health Publications. Så skal folk med ekstremt højt eller lavt blodtryk, epilepsi eller enhver, der bruger antibiotika, stimulerende midler, beroligende midler eller alkohol, hedder Go Ask Alice. Gravide kvinder bør også undgå saunaen.

Overvejelser

Forestillingen om, at saunaer hjælper dig med at tabe sig er en myte. Desværre, som Military forklarer, resulterer en post-workout sauna ikke i noget mere end midlertidigt vægttab, da du kun sveder ud vandvægt, som du sætter ret tilbage, når du hydrerer. Faktisk siger Harvard Health Publications, at der i 2013 er få beviser for, at saunaer giver betydelige sundhedsmæssige fordele "ud over afslapning og følelse af velvære."

Del:
Kommentarer