Er det sikkert at svømme i en pool med alger?

Er det sikkert at svømme i en pool med alger?

Er den vækst, der overhaler din baghave swimmingpool, der skaber en sundhedsrisiko for din familie? Ikke alene. Før du slår kamp med svømmehaltens slim, sæt dig selv i stand med nogle fakta. Du og din familie vil være sikrere og sundere.

Alger Fakta

De samme kvaliteter, som gør alger til en vigtig bestanddel af naturlige marine økosystemer, gør det til en potentiel fare i din pool. Det vil sige, alger skaber en atmosfære, hvor bakterier kan vokse.

Alger er en kategori af ikke-blomstrende planter, der omfatter tang og mange andre former, helt ned til enkeltcellede organismer. Fordi alger indeholder chlorophyll, gengives det ved hjælp af fotosyntese. De fleste baghave og offentlige pools ligger i stærkt sollys, og vandet bevæger sig ikke som en vandmassage i naturen gør. Det betyder, at potentialet for reproduktion er signifikant øget, hvorfor alger kan blomstre så hurtigt i din pool. Det er ikke ualmindeligt at se grønne alger tage over en pool om dagen eller to.

Den omfattende forekomst af alger kan indikere mangel på grundlæggende poolhygiejne som passende filtrering og chlorering. Men det er ikke altid tilfældet. Alger sporer bæres ind i poolen ved vind eller nedbør, og nogle bliver bragt ind af svømmere, især hvis de har været i andre pools, der indeholder alger eller i naturlige svømningsmiljøer.

Bakterier og dig

Ikke alle bakterier er skadelige; nogle kan være yderst gavnlige, endda nødvendige, til det menneskelige fordøjelsessystem. Andre er vant til at producere vitale medicin, gær vin og opdrage brød. Men de bakterier du kan finde i din swimmingpool er ofte ikke den gode slags.

Den skyldige, der er ansvarlig for at sætte bakterier i din swimmingpool, er mest sandsynligt dig. Mennesker bærer alle slags bakterier, selv når de har det godt. Men hvis de ikke er, er risiciene særdeles høje. De fleste mennesker bærer en lille smule afføring på dem, nogle gange indeholdende skadelige bakterier. Derefter kommer bakterier i kontakt med andre svømmere, der forårsager sygdom eller infektion. Men selv uden direkte kontakt kan bakterier sprede sig.

Alger og bakterier

Alger fremmer væksten af ​​bakterier ved at give mad til det. Ordinære poolkemikalier som klor vil under de bedste betingelser dræbe bakterier. Men hvis der er alger til stede, er det meget sværere at udrydde bakterierne. Dette skyldes, at de fodrer med "slimmet" produceret af alger.

Bakterier er mikroskopiske og umulige at se med det blotte øje. Derfor vil du aldrig være i stand til at identificere bakterier i din pool. Alger, derimod, er helt synlige. Derfor lægges der så ofte vægt på udryddelse af alger i svømmebassiner, selvom planterne ikke er giftige.

Swimmingpool Hygiejne

Jo flere mennesker svømmer i en pool, jo mere bakterier er det sandsynligvis at indeholde. Korrekt filtrering og cirkulation er afgørende for at holde bakterieantalet håndterbart. Opmærksomheden på disse faktorer kan også i høj grad begrænse algevæksten.

De fleste offentlige swimmingpooler kræver, at enkeltpersoner bruser, før de kommer ind i poolen. Dette er nyttigt på få forskellige måder. For det første kan brusebadet skylle af farlige bakterier. For det andet vil eventuelle algesporer forblive på badedrag, der har været i havet, eller en sø kan fjernes også.

Det er vigtigt, at syge børn eller voksne ikke svømmer i offentlige eller familie pools. Det er ikke kun bakterier, der kan sprede sig på denne måde, men også vira. Tænk på en swimmingpool som et fælles badekar. Uanset hvad der vaskes af din badmate, kan det meget godt være at vaske på dig.

Andre Alger Risici

De fleste alger i svømmebassiner skaber et glat slim, hvilket øger sandsynligheden for et fald. Dette kan føre til skade eller endda drukning.

De kemikalier, der bruges til at bekæmpe alger, kan være farlige og forårsage irritation af øjnene og åndedrætssystemet hos børn og voksne. Korrekt vedligeholdelse af svømmebassiner kan forhindre udbredelse af algerblomstrer, så disse kemikalier behøver ikke introduceres. Opbevaring og brug af poolkemikalier kan også forårsage andre farer, hvis de enkelte stoffer blandes ved et uheld. Pas på at opbevare dine poolkemikalier, og læs etiketterne, og følg eventuelle advarsler.

Hav det sjovt og sikkert

Svømning er en af ​​de mest behagelige og afslappende aktiviteter for både børn og voksne. Læger anbefaler det som en lav effekt aktivitet med høje sundhedsmæssige fordele. Hold det sådan: Tag nogle enkle trin for at holde din pool ren, sikker og fri for bakterier og alger.

Del:
Kommentarer