Er Deadlifts dårlig for Rotator Cuff?

Er Deadlifts dårlig for Rotator Cuff?

Regelmæssig vægtløftning kan medføre problemer med skulder og rotator manchet. Ifølge en rapport i september 1998 udgave af "American Journal of Sports Medicine," vægtløftning øvelser såsom barbell presse bag-nakke placere overdreven stress på dine rotator manchetter, og bør undgås. Men i mangel af en eksisterende rotator manchet skade, dødløftninger udført med en passende vægt og korrekt teknik bør ikke skade dine rotator manchetter.

Kende din skulderfælles

Din skulder er en kompleks fælles bestående af tre knogler: humerus eller overarmbenet, kravebenet eller kravebenet og scapula eller skulderbladet. Din skulder er en kugleledning med hovedet på din humerus, der passer ind i en stikkontakt i enden af ​​din scapula. De fire rotator manchet muskler - supraspinatus, infraspinatus, subsapularis og teres minor - danner en dækker over hovedet af din humerus, holder din overarm sikker i din skulderstik.

Rotator Manchetskader

Ifølge American Academy of Orthopedic Surgeons er de to hovedårsager til rotator manchet tårer skade og degeneration. En skade kan skyldes at falde på din udstrakte arm, løfte en tung genstand med en rykkende bevægelse, bryde din kravebenet eller dislocere din skulder. Degenerative tårer er forårsaget af gentagen stress, såsom gentagelse af samme skulderbevægelse, når vægtløftning.

Deadlifts og dine Rotator Cuffs

Når du udfører dødløft, arbejder dine rotator manchetter intensivt for at stabilisere din scapula og holde din overarm sikker i din skulderstik. Skrivning til funktionelle bevægelsessystemer, styrketræner Gray Cook understreger, at du ikke skulde skubbe dine skuldre eller trække din scapula, mens du løfter baren fra gulvet. Dette lægger ekstra stress på dine rotator manchetter. Brug af en let vægt gør det mere sandsynligt, at du rykker på skuldrene og trækker din scapula tilbage. Det er meget sværere at shrukke dine skuldre og trække dine skulderblade med stor vægt. Spænd dine skuldre for at forbedre fælles stabilitet og reducere arbejdsbyrden på dine rotator manchetter. Brug dog ikke en overdreven tung vægt, der kompromitterer din teknik og øger risikoen for skade. Sørg for at du kan udføre en ordentlig hoftehængsel, hold ryggen lige og brystet op.

Deadlifts Frequency

Døftløften engagerer samtidigt flere led og muskler. Det er en intens øvelse, der kræver på din muskuloskeletale struktur, selv når den udføres med korrekt teknik. Selvom dødløfter ikke er iboende for din rotator manchetter, bør du ikke udøve øvelsen mere end to gange om ugen, med mindst to hvileperioder mellem træning for at sikre en passende genopretning. Hvis du bruger meget store vægte, skal du kun løfte dødvifter en gang om ugen.

Øvelser at undgå

Bredgreb bænkpresser placerer for stor belastning på dine rotator manchetter. Ifølge "American Journal of Sports Medicine" skal du bruge et greb, der ikke er mere end 1,5 gange din biacromialbredde. Dette er en lidt bredere end skulderbredde greb med dine underarme omtrent parallelt med hinanden. Biacromialbredden er afstanden mellem de to knoglefremspring på toppen af ​​hver skulder. Undgå barbell press-bag-nakke og lat pulldowns bag hovedet. AJSM siger, at disse øvelser forårsager overdreven ekstern rotation af dine skulderled og kan skade dine rotator manchetter.

Del:
Kommentarer