Er agurkfrø dårlig for fordøjelsen?

Er agurkfrø dårlig for fordøjelsen?

Tilføjelse af agurker til salater eller sandwicher er en simpel, lavt kalorieindhold måde at øge dit indtag af kalium, vitaminer C og K, og gavnlige antioxidanter. Selvom deres høje vandindhold og mærkbar mængde uopløselig fiber generelt fremmer fordøjelsesskader, kan visse agurker - især dem med flere frø - forårsage mindre symptomer på fordøjelsesbesvær.

Have Agurker

Gurkegurv, også kendt som almindelige agurker, findes i de fleste produktioner. Denne markdyrkede grøntsag har semisjævn, mørkegrøn hud og lidt koniske ender, og den indeholder flere frø end de fleste andre sorter. Agurkfrø er en god kilde til uopløselig fiber, den slags, der fremmer fordøjelseskanalen og hjælper med at forhindre forstoppelse. For folk, der finder dem sværere at behandle, kan spise disse frø imidlertid forårsage belching eller andre mindre fordøjelsesproblemer.

Andre overvejelser

Hvis du har problemer med at fordøje almindelige agurker, er det måske ikke på grund af frøene. Gurkekarre bliver ofte vokset for at bevare fugt og forlænge holdbarheden. At spise en voksagtig skræl kan føre til let fordøjelsesbesvær, især hvis du har en følsom mave. Fælles agurker indeholder også cucurbitacin, en organisk forbindelse, som smager bitter i høje koncentrationer. Spise bitter agurker kan forårsage magekramper og diarré, ifølge University of Nebraska-Lincoln Extension.

Engelske agurker

Engelske agurker, den lange, glatte hud, der kommer indpakket i plastik, er et godt alternativ til folk, der har svært ved at fordøje haven agurker. Også kendt som den "burpløse" sort, disse agurker er frøløse og sjældent voksede.

Del:
Kommentarer