Endelig fase af kongestiv hjertesvigt

Endelig fase af kongestiv hjertesvigt

Kongestivt hjertesvigt opstår, når hjertet ikke er i stand til at få nok blod til andre organer i kroppen. Selv om hjertet ikke stopper med at arbejde helt, giver langsom blodgennemstrømning, der kommer fra hjertet, et tilbagestrøm af blod, som går tilbage til hjertet. Resultatet kan være overbelastning i væv eller hævelse i ben, arme, ankler og andre dele af kroppen. Væske kan også samle sig i lungerne, hvilket kan forårsage åndenød. Nogle af årsagerne til kongestiv hjertesvigt er koronararteriesygdom, forhøjet blodtryk eller højt blodtryk, kardiomyopati eller hjertemuskulatur, hjertesvigt eller hjerteproblemer ved fødslen som medfødte hjertefejl.

Niveauer

Der er fire stadier af kongestiv hjertesvigt, mærket trin A til D. Fase A forekommer, når en person ikke har hjertesvigt, men der er større risiko for hjertesvigt, fordi personen har andre tilstande som hypertension, kranspulsårssygdom eller diabetes. Trin B opstår, når personen er blevet diagnosticeret med kongestiv hjertesvigt, men ingen af ​​de almindelige tegn og symptomer, såsom hævelse, er til stede. En test kaldet udkastningsfraktionen bruges til at diagnosticere for kongestivt hjertesvigt. Under denne test, hvis mængden af ​​blod, der kommer ud af hjertet, er under 40 procent, anses personen for at have kongestiv hjertesvigt. Det er, når folk er blevet diagnosticeret med kongestiv hjertesvigt, og symptomer begynder at dukke op, at de går ind i de sidste to faser af kongestiv hjertesvigt.

Diagnose

Det er normalt år før en person når disse stadier, fordi det kan tage lang tid før symptomerne vises. Når en person er blevet diagnosticeret, og der er tegn og symptomer til stede, siges han at være i fase C. De vigtigste symptomer er åndenød, hævelse, fylde i maven, der gør det svært at trække vejret, søvnløshed, træthed og vejrtrækning. Fordi disse symptomer ligner andre sygdomme og tilstande, kan kongestiv hjertesvigt undertiden være fejldiagnostiseret som en respiratorisk infektion, bronkitis, astma eller gallesten. Derfor kan læger udføre andre tests udover udstødningsfraktionen, som f.eks. En røntgenstråle og et elektrokardiogram. En røntgenstråle kan vise, om hjertet er blevet forstørret, og et elektrokardiogram kan bestemme, hvor godt hjertet pumpes.

Standardbehandlinger

Nogle af de standardbehandlinger for kongestiv hjertesvigt, som anvendes til patienter i de tre første trin, gives også til dem, der er i fase D. Patienter, især dem med hypertension, bliver ofte bedt om at gøre livsstilsændringer. De bliver fortalt at holde op med at ryge og bruge stoffer og begynde at udøve mere. Patienten kan have gavn af at tage multivitaminer, spise flere fødevarer med coenzym Q10, aminosyrer, magnesium og calcium eller tage over-the-counter piller indeholdende disse stoffer. Patienterne er undertiden ordineret diuretika, som indeholder nogle af disse kosttilskud. Nogle almindelige diuretika er Lasix og Demadex. Diuretika kan især hjælpe med at øge mængden af ​​magnesium, calcium og vitamin D i kroppen.

Medicin

For dem, der tidligere har haft hjerteanfald, hypertension eller diabetes, kan lægerne give dem medicin som f.eks. En angiotensin-konverterende enzym (ACE) hæmmer eller en beta-blokkering. ACE-hæmmere arbejder for at udvide blodkarene, så blodet strømmer bedre. Betablokkere forhindrer hjertet i at fremskynde, hvilket kroppen måske forsøger at tvinge det til at gøre. Personer, der når trin B, må muligvis gennemgå kirurgiske procedurer, såsom koronararterierevascularisering og en ventilreparation eller udskiftning. Koronararteri-revaskularisering kan involvere en podningsprocedure, hvor en vene er taget fra et ben eller en arterie og fastgjort til aorta og til en blokeret koronararterie. Det er også vigtigt for patienterne at få deres kolesterol på sundere niveauer, fordi højere kolesterol kan være en af ​​de faktorer, der fører til kongestiv hjertesvigt og hjerteanfald. Nogle læger kan lægge patienter på statinsmedicin, som hjælper med at reducere kolesteroltalet, men patienter kan også reducere kolesterol ved at spise færre stegte fødevarer; Brug af substitutter som citronsaft i stedet for salt eller andre krydderier og opholder sig væk fra slik og fede fødevarer som kager, kager, ost, smør og æg.

Andre behandlinger

Det sidste stadium af kongestiv hjertesvigt er fase D. På dette stadium er symptomerne forværret, og tidligere behandlinger har ikke været succesfulde. En patient på dette stadium y kan få brug for en hjerte-transplantation, ventrikulær hjælpemiddel, kontinuerlig IV-infusion af inotrope stoffer eller lægemidler, der gennemgår forsøg. Ventrikulære hjælpemidler bruger et stort rør, der tager blod fra ventriklen og sender det til aorta, et stort blodkar i kroppen.

forsøg

For dem, der tager eksperimentelle stoffer, er det vigtigt at være opmærksom på, at der findes forskellige niveauer af kliniske undersøgelser, kendt som faser. I et fase 1 forsøg ser forskerne på stoffernes sikkerhed på mennesker, hvilket betyder, at de har brug for små grupper af deltagere. Under et fase 2 forsøg bekræfter de begge lægemidlets sikkerhed og ser på deres effektivitet. Under fase 3-forsøg ser forskere normalt på effektiviteten af ​​medicin over længere perioder, nogle gange år for at se, hvor godt de virker. En undersøgelse fra 2009 af Dana G. Kontras og andre på Mayo Clinic var et fase 2 forsøg, der så på, hvor godt et lægemiddel kendt som spironolacton arbejdede med andre behandlinger for kongestivt hjertesvigt, når det blev anvendt i visse doser.

Del:
Kommentarer