En oversigt over tennisregler

En oversigt over tennisregler

Den Internationale Tennisforbund (ITF) er det ledende organ for tennissporter verden over, herunder USA. Per USA Tennis Association (USTA) overholder spillere i USA ITF's officielle regler. Uanset om du spiller tennis eller bare nyder at se det, er kendskab til reglerne nyttige.

Betjener

Din første tjener i et spil er fra højre side af banen. Dine fødder skal være bag basislinjen mellem midtermærket og sidelinjen. Hvis dine fødder rører eller går ud over enten markering, har du begået en fodfejl. Bolden skal gå over nettet og lande i serviceboksen, der ligger diagonalt fra din. Når enten du eller din modstander vinder det punkt, er din næste tjeneste fra venstre side af banen. Betjener alternative sider for resten af ​​spillet. Hvis bolden rammer nettet, men lander i den rigtige serviceboks, modtager du en "lad" og kan gentage din første service. Hvis kuglen lander uden for grænserne, rammer en netpost eller en anden fast fixture, er din tjeneste en fejl. Betjening af to fejl i træk resulterer i tabet af punktet.

Skifte sider

ITF og USTA reglerne kræver, at du skifter sider af banen med din modstander efter hvert ulige spil i et sæt. Du skifter også i slutningen af ​​et sæt, medmindre sættet sluttede med et lige antal spil. Hvis antallet af spil er jævnt, skifter du efter det første spil i det følgende sæt.

Scoring Points

Navnet på nulpunkter i tennis er "kærlighed". Et punkt svarer til "15", to point svarer til "30" og tre point svarer til "40". Hvis du vinder fire point, vinder du et "spil". Den første spiller til at vinde seks kampe med en to-spil fordel over hendes modstander vinder et sæt. For at vinde et point skal du ramme en bold, som din modstander enten rammer uden for grænserne eller ind i nettet. Hvis din modstander ikke kan returnere dit skud, vinder du et point. Du mister et punkt ved at ramme en bold ind i en fast fixtur, som f.eks. En netpost, ved dobbelt fejl og ved at lade en bold hoppe to gange, før den returneres.

Tiebreaks

Hvis du og din modstander begge scorer seks point i et sæt, bestemmer en tiebreaker vinderen. For at vinde skal du score syv point med en to-punkts ledning over din modstander. I stedet for 15, 30 og 40 er punkterne i en tiebreaker standardnumre: 1, 2, 3, 4 og så videre. At vinde tiebreakeren betyder, at du har vundet et spil og sætet.

Del:
Kommentarer