Emner for stofmisbrugsgrupper

Emner for stofmisbrugsgrupper

Substansmisbrug p√•virker over 3 millioner mennesker i USA og kan f√łre til et utal af problemer. Konsekvenser af stofmisbrug og afh√¶ngighed omfatter problemer i st√łrre livsomr√•der, s√•som arbejde, familie og skole samt sundhed og psykiske problemer. Gruppeterapi er den mest anvendte og anbefalede behandling til personer med stofmisbrugsproblemer. Der er mange typer terapi grupper, men de fleste d√¶kker nogle grundl√¶ggende emner.

psykoedukation

Psykeducation er et vigtigt emne for mennesker i genopretning fra stofmisbrug og afhængighed. Målet er at uddanne deltagere og deres familier om de biologiske effekter af afhængighed, herunder hvordan kroppen bliver afhængig af et bestemt stof, hvad de biologiske konsekvenser af kort og lang sigt kan være. Disse grupper ser også på emner af tilbagetrækning, afgiftning og langsigtede fysiologiske virkninger af at være rene eller ædru. Psykoducerende emner omfatter også psykiske problemer i forbindelse med stofmisbrug. Dette er vigtigt, fordi nogle mennesker bruger alkohol eller stoffer som en måde at behandle et underliggende psykisk problemstilling på, mens andre oplever psykiske problemer i forbindelse med narkotikamisbrug.

Håndteringsevne

Disse emner diskuteres ofte med hensyn til forebyggelse af tilbagefald og omfatter f√¶rdigheder og h√•ndteringsmetoder til genopretning. Deltagerne l√¶rer om, hvad tilbagefald betyder, hvilke h√łjrisikosituationer eller udl√łsere er for tilbagefald og hvordan man genkender og forudser disse udl√łsere. Emner kan omfatte de 12 trin eller traditioner, der anvendes af alkoholister og narkotikaanonymere og processen med at gennemf√łre disse trin. Diskussionen kan ogs√• dreje rundt om stadier af forandring, hvordan man kan tale med de k√¶re om afh√¶ngighed og genopretning, og hvad det betyder at v√¶re i genopretning fra stofmisbrug.

Forarbejdning

√Öbne behandlingsgrupper kan have form af selvhj√¶lp eller 12-trinsgrupper, som f.eks. Alkoholister, anonyme eller psykoterapeutiske grupper. En behandlingsgruppe kan enten v√¶re klientdrevet, som i AA eller lettet af en r√•dgiver. Disse grupper kan have et bredt emne, som familie- eller arbejdsproblemer i forbindelse med inddrivelse, men gruppens punkt er, at deltagerne skal yde st√łtte og opmuntring til hinanden. P√• denne m√•de kan gruppedeltagere "normalisere" andres erfaringer og hj√¶lpe hinanden til at f√łle sig mindre isolerede i deres problemer.

Del:
Kommentarer