Drikker man en protein shake før eller efter en træning?

Drikker man en protein shake før eller efter en træning?

Uanset om du arbejder ud for at opbygge muskler, få udholdenhed eller tabe sig, kan du muligvis ikke genopfylde alle de næringsstoffer du taber under motion med hele fødevarer. I så fald vil du drikke en protein shake, så du får nok energi til at gøre normale opgaver. Når du drikker et protein shake afhænger stort set af, hvornår du arbejder og hvad du forsøger at opnå.

Hvilken slags og hvor meget

Teknisk, hvis du arbejder, skal du drikke mere mælk og spise mere frugt, men hvis det ikke er muligt, få dit protein til at ryste en valleprotein shake. Whey protein har ikke fedt eller laktose, som kun vil arbejde for at bremse dig ned. Din krop vil hurtigt absorbere valleprotein og konvertere det til energi, så det er perfekt enten som et boost før din træning eller at genopfylde efter din træning. Hvis du er en atlet, vil du have et forhold mellem 4 og 1 carbonhydrat til protein i din rystelse. Hvis du arbejder på at tabe sig, vil du have et forhold mellem karbonhydrat og protein i din shake.

Før en træning

Hvis du træner først om morgenen, har du mulighed for at drikke din protein shake før din træning. Fordi du lige er vågnet op, er din krop lav på energi og næringsstoffer. Du skal "bryde hurtigt", før du træner, eller du løber tør for energi.

Efter en træning

De fleste vil gerne drikke en protein shake efter deres træning. Dette skyldes, at der er et vindue på få timer efter en træning, hvor musklerne er primet til at tage i det protein og kulhydrater de tabte under træningen. Hvis du supplerer dem på det tidspunkt, vil du bygge mere muskler. Selvom du taber sig, bør du bygge mere muskler, være dit mål, fordi muskelmasse rent faktisk hjælper med at forbrænde fedt, selv når du ikke arbejder.

Del:
Kommentarer