Diæter til en hiatal bråken og syre reflux

Diæter til en hiatal bråken og syre reflux

Når du har en hiatal brok og syrefleks, kan din kost hjælpe med at gøre tilstanden mere utholdelig. En ting at huske på er, at anbefalede fødevarer for at undgå og anbefalede fødevarer at forbruge er ikke altid universelle. Personlig erfaring vil snart fortælle dig, hvad der er acceptabelt og hvad der ikke er. Det er en god måde at holde øje med, hvilke fødevarer der forøger din halsbrand.

Hiatal brok og syre reflux

En hiatal brok opstår, når en del af maven stikker ud eller stikker ud i brystet gennem membranen, hvilket kan forårsage sur reflux. Du kan behandle symptomerne, men brønden vil aldrig gå væk, medmindre kirurgi udføres. Acid reflux eller GERD (gastroøsofageal reflux sygdom) opstår, når musklerne ved åbningen af ​​spiserøret ikke lukker korrekt, hvilket forårsager fordøjelsessafter at stige i spiserøret, der ofte forårsager smerte og ubehag. Igen kan du behandle tilstanden med medicin, men det vil ikke gå væk uden kirurgisk indblanding, og det er kun for alvorlige tilfælde. De er to separate tilstande med et fælles symptom - halsbrand; de deler også de samme behandlinger.

Kostvalg

Da der ikke er nogen kur mod enten en hiatal brok eller sur reflux, ser mange mennesker på kostændringer for at kontrollere smerten og ubehag. Varm og krydret mad vil gøre halsbrand mere smertefuldt. Nogle lider kan også få smertefuld halsbrand fra at spise brød og vand. Hvert individ skal have sine egne udløsende fødevarer, der vil resultere i sur opbakning og være mere smertefuld. Der er fælles udløsende fødevarer, herunder løg, stegte fedtholdige fødevarer, cola, mints, tomatprodukter, krydret mad, chokolade, citrusfrugter og juice, kaffe og alkohol. Nogle af disse fødevarer kan være tolerabel for nogle mennesker og ikke for andre, holde styr på, hvad der forårsager dine symptomer og undgå disse fødevarer.

Der er ikke noget videnskabeligt bevis på, at madvarer rent faktisk hjælper en hiatal brok eller sur reflux. Ingen mad, der vides at reducere mavesyre, men en højfedtdiæt anbefales. Hvis du kan vænne sig til at drikke varmt vand, kan det hjælpe, hvis du kan drikke varmt vand, der er endnu bedre. Drikk varmt vand med måltider, eller i det mindste rumtemperatur vand, det kan også hjælpe med at drikke varmt vand før sengetid. Prøv at øge dit indtag af friske frugter og grøntsager og eliminere så meget forarbejdet mad som muligt.

Kost tips

Tyggegummi og suger på hårde slik hjælper faktisk, fordi de øger din spytproduktion, spyt er en naturlig barriere for mavesyre. Brug ikke nogen tyggegummi eller slik, der er myt smagret. Spis mindre portioner i løbet af dagen i stedet for store måltider, så din mave ikke er så fuld og ikke skubber madet op igen. Efter måltider, ikke ligg ned, gør heller ikke nogen fysisk aktivitet, der indebærer overdreven bevægelse eller bøjning i mindst to timer efter at have spist. At være overvægtige vil øge dine symptomer. Tal med din læge om at få din vægt under kontrol. Dette alene kan gøre en stor forskel i hyppigheden og sværhedsgraden af ​​halsbrand.

Del:
Kommentarer