Diabetikere kan spise mad

Diabetikere kan spise mad

Der er ingen mad, som diabetikere virkelig "ikke kan" spise, men der er en anbefalet kost højt i følgende fødevarer. Denne liste vil aldrig omfatte raffinerede sukkerarter, simple stivelser eller enkle kulhydrater, da de ikke er gode valg til diabetisk kost.

High Fiber

Fiber hjælper faktisk kroppen med at behandle sukker, hvorfor mange frugter er gode for kroppen; der er stærkt sukker, men fiberen behandler det ud (udelukker dem med en usædvanlig høj koncentration af fructose, som rosiner eller tørrede frugter).

Fuldkorn

Fordi hele korn er langsommere at fordøje, leverer de energi (sukker) til kroppen, men gør det over en længere tidsramme, som kroppen kan tilpasse sig og arbejde med snarere end en dumping af raffineret sukker, der næsten øjeblikkeligt fordøjes.

Protein

Protein er afgørende for enhver sund kost, fordi den fremmer muskeludvikling og sund olieproduktion. Det er også lavt i glucose.

grøntsager

Grøntsager, på grund af deres generelt lave glykæmiske indeks, er fremragende valg for enhver diabetisk kost og leverer vigtige næringsstoffer og vitaminer til kroppen.

Lav glykæmisk indeks

Enhver mad med et lavt glykæmisk indeks vil ikke have en betydelig indvirkning på dit blodsukker. Mange mærker tilbyder "GI" symboler til at vise mad med lavt glykæmisk indeks, eller lister er tilgængelige online (se Ressourcer nedenfor).

Del:
Kommentarer