Den bedste behandling for rosacea

Den bedste behandling for rosacea

Røde pletter på ansigtet, en rød og hævet næse, små spiderweblignende blodkar synlige på næsen og kinderne og røde pusfyldte støder på forskellige områder af ansigtet er alle tegn på rosacea, en inflammatorisk hudsygdom, der hovedsageligt findes hos voksne. Selv om der ikke er nogen kur mod rosacea, kan den styres med kost, medicin, kirurgi, laserterapi eller alternative lægemidler. Hvilken kombination af behandling der er bedst for dig, afhænger af, hvad din hud reagerer på og sværhedsgraden af ​​din sag.

Medicin, der behandler rosacea

Det er vigtigt at begynde at behandle rosacea, så snart det ser ud, fordi det kan blive værre over tid og føre til huddeformiteter. Mens du måske er fristet til at prøve over-the-counter hudplejemidler for at løse problemet, kan disse indeholde irritationer, der kan øge rosacea.

En hudlæge eller læge tilbyder den bedste behandling. Nogle af receptpligtige lægemidler, der anvendes til behandling af rosacea, er topiske cremer anvendt flere gange om dagen, orale antibiotika eller i mere alvorlige tilfælde isotretinoin (Accutane). Lægemidler indeholdende svovl eller azelainsyre kan også anvendes i tandem med antibiotikabehandling. Steroid øjendråber er ofte ordineret til mennesker, der oplever tørre eller grumede øjne, et problem, som nogle gange går sammen med rosacea.

Det kan være nødvendigt at prøve forskellige forskriftsmæssige lægemidler for at finde den rigtige kombination, der hjælper din tilstand. Du ved, hvilken behandling der er bedst, når du begynder at se forbedring i rødheden inden for to måneder. Men det betyder ikke, at behandlingen skal ende. Konsistent, langvarig behandling er bedst for at forhindre rosacea symptomer fra at genoptage.

NĂĄr kirurgi er et valg

I svære tilfælde af rosacea opbygges væv omkring næsen, eller blodkar i ansigtet kan blive forstørret og helt synligt. Laser kirurgi eller elektrokirurgi kan forbedre tilstanden af ​​din hud. Nogle patienter med rosacea kan behandles med intens pulserende farve laser.

Kirurgiske indstillinger er den bedste behandling for personer, hvis næse er blevet disfigured på grund af betændt væv. Laserbehandlinger hjælper især med at reducere rødme og fremtrædende blodkar.

Andre behandlinger værd at overveje

For folk med rosacea hjælper det med at holde din hud sund. Din læge vil rådgive dig om de bedste sæbe, fugtighedscreme og solcreme at bruge. I mange tilfælde kan rosacea være under kontrol i en periode, men så blusser op i flere måneder. Kost kan have meget at gøre med dette. Skriv ned fødevarer, der får din rosacea til at forværres. Blandt de almindelige udløsere er varme drikkevarer, krydret mad og alkohol.

Der er også nogle hjem retsmidler til at kigge på for at kontrollere rosacea. Vitamin K, oreganoolie, emuolie og laurbær træ er blevet nævnt som mulige alternative lægemidler til behandling af rosacea. Der er imidlertid ikke foretaget nogen undersøgelse for at bekræfte sådanne krav.

Del:
Kommentarer