Dele af en snavscykel

Dele af en snavscykel

Dirt-cykler er motorcykler, der er specielt designet til brug på snavs, sand og mudret grus terræn. De adskiller sig fra almindelige motorcykler, fordi deres dæk og jordfrit er optimeret til snavs i stedet for fortov. De er lettere end almindelige motorcykler, uden fairings eller overdådige ekstraudstyr, for at øge hastigheden og strømforsyningen på stier, og har ingen ekstra væsenkomfort såsom bløde sæder eller passagers ryglæn.

Chassis

Når motorcyklerne er afskåret, har de en grundramme med fastgøring af påhængskøretøjet. Rammen er den strukturelle støtte til cyklen, der er lavet af stål eller aluminium, og bærer vægten af ​​alt andet vedhæftet. Cykelens suspension, der er vigtig i en ridser, har en del cykel. De bageste stød, under rytteren, fastgøres til bagakslen via svingarmen. Gyngearmen er den del af cyklen, der lægger vandret til bagakslen. Frontophænget er ved hjælp af forgaflerne. Disse strækker sig fra cyklens forside, på begge sider af instrumentpanelet, ned til forakslen og er normalt justerbare i snavscykler til kompression og rebound.

Hjul

Dirt-cykler har specielle dæk til at klare dårlig terræn. Dæk, der er specielt designet til hårdt terræn, har blødt gummi med tæt adskilte slidbaner. Soft terrain dæk har et scoop eller paddle-type slidbanemønster lavet af hårdt gummi. Sanddæk har en bredt adderet, padle slidbane for det bedste greb. Mellemliggende bløde / hårde dæk er også tilgængelige med karakteristika mellem de bløde og hårde typer.

motor

Dirt-cykler er almindeligvis klassificeret i motorfordelingskategorier. En forskydning af en motor er den mængde luft og brændstof, der trækkes ind i en enkelt cyklus og måles i kubikcentimeter eller cc'er. Dirt-cykler indeholder normalt deres cc i deres navn for nem identifikation; for eksempel er BMW G450X og Beta 450 RS Supermoto forskellige mærker, men deler samme forskydning. Cylinderkonfigurationen af ​​en motorcykel - V-twin eller in-line-four - ændrer motorens ydeevne. Det centrale område af cyklen huser motoren, oliereservoiret til smøring, transmissionen (hvor gearene er koblet manuelt eller automatisk) og brændstoftanken.

bremser

Dirt-cykler har brug for gode bremser til at håndtere forsøgene med motocross og trail riding. Hvert hjul har separate bremser. Disse kan være tromlebremser, hvor stoptrykket påføres fra indersiden af ​​akslen; eller skivebremser, hvor en pude påføres på bremsens udside for at bremse cyklen.

Sidste kørsel

Dirt bike final drive systemer kan være kæde, bælte eller akseldrevet. Kæden eller akslen tillader kraftoverførsel fra gearkassen til hjulene for at bevæge cyklen. Drevet løber fra gearkassen tilbage til bagakslen.

Del:
Kommentarer