Definitionen af ​​en sociopat

Definitionen af ​​en sociopat

Sociopater har ringe hensyn til andres følelser og manipulerer andre for at få det, de ønsker. Udtrykket "sociopath" bruges ikke længere i psykologi og psykiatri, og uorden kaldes nu "antisocial personlighedsforstyrrelse." Folk der har denne lidelse har ofte ingen mening om rigtige eller forkerte, og mange modtager kun behandling, når de bliver tvunget af det retslige system, en arbejdsgiver eller et familiemedlem. Forstyrrelsen er relativt sjælden, med omkring 0,6 procent af amerikanerne ramt, ifølge National Institute of Mental Health.

Identifikation

Mennesker med antisocial personlighedsforstyrrelse opfatter verden anderledes end de fleste mennesker gør og må ikke have de forskellige følelser, som andre har. Fordi de ikke kan forholde sig til andre, har de ingen problemer med at lyve eller krænke andres rettigheder for at nå deres mål. Nogle af disse mennesker er meget charmerende og dygtige til at manipulere andre, mens andre kan bruge vold eller intimidering for at få det, de vil have.

Opførsel

Mennesker, der har en antisocial personlighedsforstyrrelse, kan engagere sig i en så risikabel adfærd som vold, hærværk, tyveri, mobning og grusomhed for dyr. De er dygtige løgnere og ofte ganske gode til at lokke andre mennesker. De kan være aggressive og voldelige, men viser ingen anger, hvis de gør ondt til andre mennesker. Sociopater reagerer ofte impulsivt og undlader at overveje, hvordan deres handlinger kan skade sig selv eller andre. Mange har ingen respekt for autoritet og har en historie om at miste job og blive udvist fra skolen. Narkotika- og alkoholproblemer er almindelige hos personer med antisocial personlighedsforstyrrelse.

Årsager

Antisocial personlighedsforstyrrelse menes at forekomme på grund af en kombination af genetik og tidlige relationer med forældre og familie. Der er ingen specifik årsag til udviklingen af ​​lidelsen, men det menes, at seksuelt, verbalt eller fysisk misbrug kan bidrage til den antisociale personlighedsforstyrrelse, som det kan være en families historie om antisocial personlighedsforstyrrelse eller andre psykiske lidelser. En diagnose af adfærdssygdom i barndommen, et ustabilt hjemliv, forældres død eller skilsmisse fra forældrene kan også være medvirkende faktorer.

Diagnose

Det kan tage lidt tid for en mental sundhedspersonale at diagnosticere antisocial personlighedsforstyrrelse. Andre personlighedsforstyrrelser skal udelukkes, før lidelsen kan betragtes som en gyldig diagnose. Antisocial personlighedsforstyrrelse er normalt kun diagnosticeret hos mennesker 18 og ældre, der har vist tegn på en adfærdssyndrom før 15 år og viser flere tegn på lidelsen.

Behandling

Der er ingen medicin kendt for at hjælpe mennesker, der lider af antisocial personlighedsforstyrrelse, selvom medicin kan være nyttig, hvis personen også lider af en anden lidelse, såsom depression. Psykoterapi, som indebærer at tale om symptomer og adfærd, er den primære form for terapi. Fordi mange mennesker ikke indleder terapi frivilligt, kan det være svært at gøre reelle fremskridt. Behandlingen kan fokusere på at forbedre sociale og familiemæssige forhold, lære at klare færdigheder og hjælpe personen med at forstå sammenhængen mellem følelser og adfærd. Gruppe- og familieterapi kan være nyttigt, som det kan lære personen at genkende og kontrollere følelser. At lære stress og vrede management færdigheder er vigtigt at hjælpe med at undgå voldelige udbrud og adfærd.

Del:
Kommentarer