Definition af "Transient Hypertension"

Definition af

Hypertension refererer til højere end normale blodtryksniveauer. Udtrykket "transient hypertension" betyder blodtryk, som går højere midlertidigt og senere vender tilbage til det normale. Det skelner også denne form for hypertension fra blodtryk, der forbliver højt hele tiden, hvilket læger generelt henviser til blot som hypertension.

Følelsesmæssige og miljømæssige årsager

De ting, vi oplever i det daglige liv, kan forårsage reaktioner i kroppen, såsom adrenalinfrigivelse, der resulterer i forbigående stigninger i blodtrykket. Sådanne ting omfatter alt, der forårsager stress, frygt og lignende følelser. For eksempel, hvis personer bliver skræmte eller bange, vil deres blodtryk stige for at forberede dem til at handle.

American Heart Association's retningslinjer for hypertensionbehandling, der blev offentliggjort i 2007, giver det klassiske eksempel på "white coat syndrome", hvor nervøsiteten ved at være i lægenes kontor får blodtrykket til at stige.

Fysiske ĂĄrsager

Indtaget af visse stoffer som koffein, nikotin og lovlige eller ulovlige stimulanser af forskellig art kan forårsage forbigående hypertension. Når folk indtager stoffet kontinuerligt, kan deres blodtryk forblive højt, da det stof, der er vedvarende, forbliver med dem.

Fysisk anstrengelse øger også blodtrykket, men regelmæssig motion gør det på en god måde, hvilket reducerer hvilende blodtryk over tid.

Transient hypertension af graviditet

Når blodtrykket stiger på grund af graviditet, kaldet præeklampsi, har blodtrykket tendens til at forblive højt. Men hvis det høje blodtryk løser sig kort efter fødslen, anser klinikerne det forbigående, selvom det varer i flere uger. Klinikere kan kun skelne transienthypertension af graviditet fra præeklampsi, efterhånden som den løser.

Risici

Transient hypertension repræsenterer kroppens normale reaktion på de ting, enkeltpersoner oplever og gør. Som sådan udgør den ikke en sundhedsrisiko. Imidlertid kan Dr. Iris Goldstein i en undersøgelse fra 1999, der blev offentliggjort i "Psychosomatic Medicine", bemærket kronisk udsættelse for arbejdsrelateret stress, forårsage vedvarende høje blodtryksaflæsninger, selv på fridage og om natten, hvilket tyder på, at kronisk stress kan nulstille hele 24-timers blodtryksprofil til et højere niveau. Desuden, hvis personer har ubehandlet kronisk hypertension, som stammer de små blodkar i deres hjerte, hjerne, øjne og andre organer, kan de yderligere forbigående forøgelser i blodtrykket medføre skade på disse organer, såsom hjerneslag.

Kliniske udfordringer

Læger behandler ikke forbigående hypertension, undtagen i tilfælde af transient hypertension af graviditet, fordi de ikke kan skelne den fra præeklampsi. På lægenes kontor, når klinikere måler blodtryk, skal de vogte mod muligheden for noget, der forårsager forbigående hypertension og en forkert høj blodtrykslæsning.

Del:
Kommentarer