De bedste vitaminer til mænd over 60 år

De bedste vitaminer til mænd over 60 år

Når vi alder og begynder at miste nogle af de evner vi engang havde, er der en tendens til at bebrejde vagarierne i alderdom for vores problemer. Det kan være en alvorlig fejltagelse. Vitaminer spiller en stor rolle i regenerering og funktion af vores kroppe. Det kan være nemt at glemme eller forsømme grundlæggende ernæring, når vi har et travlt liv, en lang historie med indvundne vaner eller endog en sygdom, der påvirker det, vi spiser og hvorfor. Hvis du begynder at opleve et sundhedsproblem, skal du overveje, om du måske mangler et af disse grundlæggende ernæringsmæssige behov.

Vitamin B-12

Vitamin B-12 er nødvendigt for sund nerve- og hjernefunktion. Mangel er almindelig hos ældre voksne og kan føre til symptomer, der efterligner Alzheimers. Mangel på B-12 kan føre til hukommelsestab, dårlig kognitiv funktion, anæmi, depression og mangel på energi.

Vitamin B-12 er kun tilgængelig via animalske produkter (såsom kød, mælk eller æg) eller gennem berigede fødevarer (korn, energibarer, kosttilskud). Voksne mænd over 51 år har brug for 2,4 mcg om dagen, og det anbefales, at vitaminet kommer gennem kosttilskud eller berigede fødevarer på grund af absorptionsproblemer hos ældre. (//lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/vitaminB12/index.html)

C-vitamin

C-vitamin holder blodkar og bindevæv stærkt og sundt. Det kan også hjælpe med at nedsætte risikoen for hjerteanfald ved at blokere LDL-kolesterol fra at skabe plaques i blodkar. C-vitamin er hverken lavet eller opbevaret af kroppen, så indbefattende kilder i den daglige kost er et vigtigt skridt i retning af sundhed. Jordbær, broccoli og appelsiner er alle gode kilder til vitaminet. Voksne hanner skal have 90 milligram om dagen i deres kost.

E-vitamin

E-vitamin kan medvirke til at mindske risikoen for hjerteanfald på samme måde som vitamin C. Manglende vitamin E kan føre til balanceproblemer, svaghed og beskadigelse af nerver eller nethinden. Marginale niveauer af E-vitaminindtag er almindelige i USA. RDA for voksne mænd er 15 millgram.

Vitamin D

Tidlige beviser forbinder effekterne af vitamin D til blodkarets sundhed. Hvis du bruger en beskyttende solcreme, kan du bruge lidt tid udenfor ubeskyttet i løbet af dagen, når du udsætter huden for 15 minutter sollys, tilsætter berigede fødevarer til din kost eller tager et supplement. tider, hvor solens stråler er mindre intense, såsom sen eftermiddag og tidligt om morgenen.

D-vitamin hjælper også med at sikre knogles sundhed. Dette er vigtigt for ældre mænd, fordi der er en øget risiko for brud, især hoftebrud, hos dem over 65 år. RDA for mænd over 50 år er 400 til 600 internationale enheder (IE) om dagen.

Calcium

Calcium arbejder for at indsnævre og slappe af blodkar, overføre nerveimpulser og kontraktmuskler. Calcium er også afgørende for knoglernes sundhed. For at beskytte mod brud, har mænd over 50 brug for 1.200 milligram om dagen. Mænd skal også sikre, at deres D-vitaminindhold er tilstrækkeligt til, at kroppen kan absorbere calcium.

Hvis du tager receptpligtige lægemidler, så spørg din læge om kosttilskud og de virkninger, som din medicin kan have på absorptionen af ​​vitaminer. I nogle tilfælde kan kosttilskud påvirke den nødvendige dosis af din medicin, så det er vigtigt at holde lægen informeret om alle vitaminer og kosttilskud, du føjer til din kost.

Del:
Kommentarer