Daglige øvelser for skoliose

Daglige øvelser for skoliose

Skoliose er en tilstand, der forårsager en unormal krumning i rygsøjlen og kan være smertefuld. Øvelser anbefales ofte som behandlingsmuligheder for mild skoliose, især øvelser, der strækker og styrker ryg og kerne. Prøv disse daglige øvelser, som typisk kan udføres i 30 minutter eller mindre.

Strækker

Strek din krop, især rygmuskler og ben. Ideelle strækninger til dem med skoliose omfatter:

Mens du ligger på din ryg, krydse det ene ben over det andet og træk derefter dine ben mod dig. Hold i 15 til 30 sekunder, og skift derefter sider. Gentag tre gange på hver side.

Ligvæk liggende, læg begge fødder på gulvet og løft derefter et ben op lige i luften og trække benet tilbage så langt som muligt. Bøj derefter benet og læg dine hænder rundt om benet og hold det tæt på brystet. Hold i 15 til 30 sekunder, og skift derefter sider. Gentag tre gange på hver side.

Sid dig op og sæt dine arme lige ud foran dig. Forbind fingrene med palmerne ud for at strække overkroppen. Hold denne pose i fem sekunder og gentag fem gange.

Stå op og stræk derefter en arm over dit hoved og nå din talje til den modsatte side, hvor armen er nået. Hold i fem sekunder og gentag fem gange.

Styrkelse

Mens andre øvelser kan styrke arme, ben og buk, er disse øvelser specifikt rettet mod at styrke ryggen.

Planken: Start med at lægge på din mave, og læg derefter dine albuer og underarme på gulvet, og hold hænderne i en knytnæve. Din ryg skal være helt lige og i køen, med dine fødder skubbet sammen.

Wall Slide: Stå med ryggen mod en væg, med fødderne skulderbredde fra hinanden og lidt over en fod væk fra væggen. Derefter glide du langsomt lige ned ad muren og kommer i hvile i en hakket stilling. Hold i fem sekunder, og træk derefter langsomt op ad væggen.

Kernforstærkende øvelser

Abdominale muskler linje ikke kun mavens forside; de pakker også rundt om siderne og ribbenburet. Typiske abdominal øvelser, såsom crunches og cykel crunches, er nyttige til skoliose.

Benforlængeren: På ryggen med benene strakt ud, begynder at langsomt løfte benene (du kan ønske at lægge dine hænder under dine skælder for ekstra støtte) i en 45 graders vinkel, og sænk derefter benene ned igen. Gentag mindst fem gange, og arbejd dig op til 15 gange.

Øv isometriske øvelser. Sæt op lige, og stram så tæt på maves muskler. Denne øvelse kan udføres overalt, som f.eks. Kørsel, sidder ved skrivebordet på arbejdspladsen eller i klassen, eller endda i køen på købmanden.

Del:
Kommentarer