Cykeldæksventiltyper

Cykeldæksventiltyper

Cykeltætventiler giver ryttere mulighed for at blæse deres dæk med luft. Ifølge cykeleksperten Sheldon Brown er de tre typer cykeldækventiler Schrader, Presta og Woods. Cykelforfatter Jobst Brandt siger, at de fleste cykelproducenter producerer Schrader og Presta ventilrør. De fleste cykelventiler fastgøres permanent til indre rør, men nogle nyere rørløse cykeldæk bruger en speciel Presta-ventil, der midlertidigt er fastgjort til hjulkanten.

Schrader

Cyklister kalder Schrader ventiler "amerikanske ventiler." Automotive dæk og VVS-applikationer i USA bruger almindeligvis Schrader-ventiler. Sheldon Browns cykelordliste anbefaler brugen af ​​en 21/64-tommers borekrone til at konvertere Presta-borede fælge til at acceptere Schrader-ventiler. I USA kan du fylde Schrader-ventilrør på tankstationer og med mange stilarter af luftpumper. De fleste børns cykler og andre billigere cykler bruger Schrader ventilrør.

Presta

Presta ventiler, eller "franske ventiler", er skinnere end Schrader ventiler og bruger en låsemekanisme til at holde lufttrykket. Presta-ventiler kræver en Presta-pumpe eller en Presta-ventiladapter, som du kan finde på cykelbutikker. Presta ventilkapsler beskytter et rør fra ventilens punktering under forsendelsen, men Browns Bicycle Glossary siger, at ryttere ikke behøver at bruge caps.

Woods

Woods ventiler, omtrent størrelsen af ​​Schrader ventiler i bunden, aftages til størrelsen af ​​Presta ventilens låsemøtrikker. En gang almindelig i Asien og de britiske øer forekommer Woods ventiler sjældent i USA. Presta pumper arbejder med Woods ventiler. Gummiventilerne af Woods ventiler forværres over tid, så de ikke længere bevarer luft. Nogle plasterpakker omfatter korte længder af gummislang, der er udformet som udskiftning af gummiinteriør til Woods-ventiler, ifølge Browns Bicycle Glossary.

Del:
Kommentarer