Cures for en kløende næse

Cures for en kløende næse

Der er få steder på kroppen, hvor det er værre at have en kløe end på næsen. Det er jo svært at give næsen en god ridse i offentligheden uden at få et par udseende. Hvis kløen er så svær at nå, kan den køre en person næsten bonkers. Heldigvis, afhængigt af hvad der forårsager den irriterende næse kløe, er der flere helbredelser at forsøge.

Neti Potter

Skyl næsen og bihuler grundigt ud ved hjælp af en netpotte. En netpotte er en lille tekandeformet enhed, der er fyldt med vand af brugeren. Brugeren indsætter derefter den åbne ende af neti potten i et næsebor, hælder hendes hoved sidelæns og tillader vandet i potten at strømme fra gryden gennem næsepassagerne. Denne midlertidige kur mod en kløende næse virker bedst, når kløen skyldes udsættelse for snavs eller forurenende stoffer, eller når brugeren lider af allergi. Det er en relativt billig kur at forsøge, da neti potten typisk sælger for omkring $ 15. Det er også en god mulighed, fordi den kan bruges i hjemmet så mange gange som nødvendigt og kræver ikke andet end rent vand for at være effektivt.

Hydrering og lotion

Bliv hydreret og brug lotion. Nogle gange er kløe i næsegruppen forårsaget af tør hud, både indenfor og uden for næsen. Dette kan opstå ved ikke at drikke nok vand (slimhinderne har brug for vand for at holde huden i næsepassagerne fugtige), såvel som ved konstant at blæse næsen, hvilket irriterer næseskind. Drikk masser af klare væsker eller spis mad som vandmelon for at hjælpe slimhinderne, hold næsens hud sund. Hvis kløen er fra at blæse i næsen, skal du bare dryppe lidt lotion på det berørte område. En lotion med aloe og E-vitamin er bedst, da aloe hæmmer irritation, der kan forårsage kløe og vitamin E fremmer hudens sundhed.

Læger og medicin

Se din læge og få medicin. Nogle gange er en kløende næse relateret til allergier eller andre tilstande. Din læge kan ordinere en næsespray, salve eller oral medicin, som kan behandle tilstanden relateret til kløen. Sørg for at du kommunikerer med dine læger om andre medicinske forhold, du har eller medicin, du tager, når du går til dit besøg. Dette vil sikre, at den medicin, der ordineres til nasal kløe, ikke vil gøre de øvrige tilstande værre eller forstyrre en tidligere ordineret medicin.

Del:
Kommentarer