Cortisol niveauer og kløende hud

Cortisol niveauer og kløende hud

Cortisol, et hormon produceret af hjernen, stiger, når personer oplever stress, tager visse lægemidler eller lider af visse medicinske tilstande. Høje niveauer af kortisol forårsager visse helbredsproblemer, herunder hjertesygdomme, depression og hudforhold.

MĂĄling af cortisol niveauer

Sundhedspersonale bruger en laboratorietest til at analysere niveauer af kortisolhormoner i kroppen; normale niveauer af cortisolområde fra 10 til 100 mikrogram. Høje cortisolniveauer forværrer hudforholdene, der forårsager kløe og ridser.

Ă…rsager

Voksne, der oplevede stressende eller traumatiske hændelser som barn, er mere modtagelige for stress og mere tilbøjelige til at have høje cortisolniveauer. Hyperthyroidisme, en tilstand, hvor skjoldbruskkirtlen producerer for mange hormoner og visse typer af medicin også forårsager høje cortisol niveauer.

Kløende hud

En japansk undersøgelse, der blev udført af Dr. Yamamoto med Kyoto University i Japan, viste, at personer, der oplevede kløende hud, led af høje niveauer af stress; selv om undersøgelsen ikke måler cortisolniveauer, forårsager stress høje cortisolniveauer.

Behandling

Over-the-counter produkter, såsom cremer og lotioner, behandler kløende hud forårsaget af eksem og psoriasis. Imidlertid bør enkeltpersoner håndtere stress for at kontrollere kortisolniveauer og kløende hudproblemer.

StresshĂĄndtering

Enkeltpersoner kan klare stressniveauet ved at spise en sund kost, udøve og øve yoga. Motion og yoga reducerer stressniveauet og hjælper dermed med at reducere høje cortisolniveauer.

Del:
Kommentarer