Clitorisinfektioner

Clitorisinfektioner

Det kan være utroligt pinligt for en kvinde at spørge sin læge om kløe eller brændende omkring hendes klitoris, men infektioner af klitoris og vagina er intet at grine om. Forståelse af fakta om infektioner i vulvarområdet vil hjælpe kvinder med at kende deres kroppe og bedre forklare deres symptomer til deres læge for at sikre en hurtig genopretning, der involverer så lidt pinligt som muligt.

typer

Der er en række sygdomme, der kan få en kvindes klitoris til at blive smittet. Det er altid vigtigt at se en læge for at få den rette diagnose. Gærinfektioner er den mest almindelige årsag til klitorisinfektioner og er forårsaget af en stigning i svamp eller Candida albicans i en kvindes kønsorganer. Hvis svampen kommer under kappe af klitoris, kan det forårsage hævelse og kløe. Kvinder, der bliver smittede, kan føle en konstant forbrænding i det inficerede område. Andre typer infektioner eller vira, der kan påvirke klitoris er herpes, trichomoniasis og vaginitis.

Komplikationer

Infektioner, hvis de ikke behandles, kan indebære komplikationer. Ikke korrekt behandling af gær infektion eller vaginitis når gravid kan føre til lav fødselsvægt eller for tidlig fødsel. Du er også mere tilbøjelige til at fange en anden sygdom, når du har trichomoniasis, fordi dit immunsystem svækkes.

Misforståelser

Hvis smittet med herpes, ved, at der er medicin du kan tage for at forhindre udbrud og kontrollere vulvar kløe. Det er ikke en sygdom, som du hele tiden vil lide. Den største misforståelse om gærinfektioner tænker på, at de vil gå væk uden behandling. Det er vigtigt at se en læge, der skal diagnosticere din infektion ordentligt og ordinere dig det bedste forløb ved hjælp af enten hjemmemedicin eller medicin.

Forebyggelse

For at forhindre herpes og andre seksuelt overførte sygdomme skal du altid bruge kondomer, når du har samleje. Kondomer er ikke 100% effektive til forebyggelse af STD'er, men de reducerer risikoen for overførsel af sygdom kraftigt. Forebyggelse af gærinfektioner og vaginitis involverer også anvendelse af kondomer under sex. Det anbefales ikke at have sex, hvis en partner er smittet. Kvinder bør undgå langvarig udsættelse for hot tubs eller andre former for blødning i varme centraliserede vandkroppe, såsom kurbade eller badekar. Ikke skum, da det kunne skubbe bakterier længere ind i vagina.

Behandling

Over-the-counter anti-itch medicin kan anvendes til klitoris og vulvar regionen for at lette symptomerne på infektion. Læger kan ordinere et antibiotikum til infektioner. Gær infektioner kan reagere på over-the-counter medicin såsom Vagisil, men find ud af om du virkelig har en gær infektion, før du bruger Vagisil. Lægemidler mister deres virkning over tid, hvis de anvendes, når det ikke er nødvendigt.

Del:
Kommentarer