Clincher Vs. Rørformede dæk

Clincher Vs. Rørformede dæk

Cykeldæk, især dæk til vej- eller racercykler, kommer i to forskellige typer. Clincher dæk er åbne i den ene ende for at passe et rør og har en perle, der passer ind i kanten af ​​kanten af ​​dit hjul. Tubular, eller syning, dæk er lavet af lagdelte materialer og er en ensartet dæk- og rørkombination, som normalt limes til overfladen af ​​en fælg designet specielt til at holde et rørformet dæk. Hver af disse har fordele og ulemper, der grundlæggende koger ned til omkostninger, ydeevne og lethed ved vedligeholdelse.

Tryk

Tubular dæk er designet til at holde en enorm mængde lufttryk - op til 140 pounds per kvadrat tomme. Dette gør dækene stramme, når de opblæses, så de ruller med mindre friktion over et bredt udvalg af overflader. Clincher-dæk er generelt ikke designet til at holde det samme volumen lufttryk, som rørformede dæk kan. Imidlertid er der udviklet højere kvalitetsklinkkere i de seneste år, som gør det muligt for disse dæk at holde op til omkring 120 psi, hvilket gør den funktionelle forskel næsten nul.

Vægt

Fordi rørformede dæk ikke har en metalperle indlejret i kanterne af dem som clincher-dæk, har de en tendens til at være betydeligt lettere og som følge heraf foretrækkes af racere, der kæmper for tand og søm for hver ekstra ounce. Nylige fremskridt i clincher design udnytter Kevlar i stedet for stål i dækperlerne, hvilket gør forskellen meget mindre af et problem for alle, men de højeste ryttere.

Flats

Det er her, hvor clincher-dæket er et klart led i debatten. For at reparere en klipperflad er alt, hvad du behøver at gøre, fjernet det udbrudte, klemt eller punkterede rør, udskift, remount og blæs det op, og du kører igen. Da rørformede dæk limes på plads på dine fælge, tager de meget mere arbejde og tid til at reparere. Dækket skal monteres og limes, og så skal du vente på, at limen tørres, før du blæser dækket og begynder at køre. Du kan erstatte et rørformet dæk uden at klæbe det, men du skal undgå at dreje rundt med høj hastighed, indtil du har limt dit nye dæk.

Racing

Cykelløbere på højt plan foretrækker syning eller rørformede dæk af forskellige årsager, herunder lettere vægt, reduceret friktion og øget præcision ved svingning ved høje hastigheder. Men de fleste racere på dette niveau har fordelen af ​​et supportteam, der følger med i et køretøj fyldt med udskiftnings hjul klar til at gå. Rekreative ryttere, der har brug for at reparere deres egne punkteringer i luften, foretrækker at foretrække clincher dæk.

Koste

Rørdæk har et meget højere prisklasse end det gennemsnitlige clincher-dæk. Tubularer kan gå for $ 25 i den lave ende til mere end $ 100 i den høje ende. Udover dette kræver de specielt designet fælge, der har tendens til at være dyrere på grund af målgruppen for konkurrencedygtige cyklister. Clincher dæk designet til træning kan løbe mellem $ 15 og $ 50, og racing clinchers kan findes for $ 20 til $ 60 eller deromkring.

Del:
Kommentarer